Για νέα συμφωνία οδεύουν Αλβανία - Ιταλία με επίκεντρο τους Αλβανούς κρατούμενους

Για νέα συμφωνία οδεύουν Αλβανία - Ιταλία με επίκεντρο τους Αλβανούς κρατούμενους

Μετά τη συμφωνία Ράμα-Μελόνι για τους μετανάστες, αναμένεται να επιτευχθεί κι άλλη συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας. Πρόκειται για συμφωνία με την οποία οι Αλβανοί κρατούμενοι στην Ιταλία μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους στη χώρα τους με αντάλλαγμα την επαγγελματική κατάρτιση.

...

Αλβανία και Ιταλία υπογράφουν τη συμφωνία για τις συντάξεις αυτήν την Τρίτη

Αλβανία και Ιταλία οριστικοποιούν την Τρίτη τη συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει αύριο ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Α...

Την είδηση ανακοίνωσαν τα ιταλικά μέσα sky.it και huffingtonpost.it:


«Με κόστος 34 ευρώ την ημέρα για κάθε Αλβανό κρατούμενο στις φυλακές του, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συνάψει συμφωνία με την Αλβανία για να εκτίσει την ποινή του στη χώρα του. Μας πέρασε από το μυαλό - εξήγησε ο Ρούσο - να επαναλάβουμε την ίδια συμφωνία με κάποιες τροποποιήσεις: να μην στέλνουμε χρήματα στην Αλβανία, αλλά να προσφέρουμε υπηρεσίες σωφρονιστικού τύπου».

«Αυτό που μπορεί αρχικά να φαίνεται σαν ανταλλαγή μπορεί να ανοίξει την ιδέα των μονοπατιών ad hoc επαγγελματισμού για κρατούμενους που ενδιαφέρονται να παραμείνουν στη χώρα τους επειδή έχουν νέες επαγγελματικές δεξιότητες, όπως οι κρατούμενοι που έχει εκπαιδεύσει η ιταλική φυλακή», πρόσθεσε ο Ρούσο.

...

Human Rights Watch: Η συμφωνία Ράμα - Μελόνι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Ο λ διεθνής οργανισμός Human Rights Watch επέκρινε την Πέμπτη τη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι ως καταχρηστική και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο. Το Σ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου