Αλβανία και Ιταλία υπογράφουν τη συμφωνία για τις συντάξεις αυτήν την Τρίτη

Αλβανία και Ιταλία υπογράφουν τη συμφωνία για τις συντάξεις αυτήν την Τρίτη

Αλβανία και Ιταλία οριστικοποιούν την Τρίτη τη συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει αύριο ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας, Ίγκλι Χασάνι, κατά την οποία θα υπογράψει τη συμφωνία με τον ομόλογό του Ταγιάνι. Η συμφωνία έρχεται ως υποχρέωση και δικαίωμα στους Αλβανούς, Ιταλούς και Ιταλοαλβανούς πολίτες, που εργάστηκαν με αφοσίωση για 30 χρόνια και συνέβαλαν στην οικονομία και την κοινωνική πρόοδο και των δύο χωρών μας.

Στις 5 Φεβρουαρίου στις 11:00, ο Υπουργός Hasani θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τις Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Giulio Terzi di Sant'Agata. Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ομάδας «Φίλοι των Δυτικών Βαλκανίων» και των ΥΠΕΞ των Δυτικών Βαλκανίων, μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Ιταλίας, Antonio Tajani.

Στις 6 Φεβρουαρίου, στις 10:00, ο Υπουργός Hasani θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Antonio Tajani, και θα υπογράψει τη συμφωνία για την κοινωνική ασφάλιση, ενώ στις 11:00 και οι δύο υπουργοί θα κάνουν δήλωση στα ΜΜΕ.

Στις 14:30, ο Υπουργός Hasani θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Alessandro Giglio Vigna.

Η επίσκεψη του Υπουργού Hasani στην Ιταλία σηματοδοτεί μια εις βάθος δέσμευση για επέκταση της συνεργασίας με την Ιταλία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί η υποστήριξη της Ιταλίας, τόσο διμερώς με ευρύ φάσμα συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όσο και πολυμερώς, ιδίως στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη της Ιταλίας για μια ταχεία διαδικασία ολοκλήρωσης έως το έτος 2030, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Tajani.

...

Περίπου 500 χιλιάδες Αλβανοί θα ωφεληθούν από τη συμφωνία των συντάξεων Ιταλίας - Αλβανίας

Αλβανία και Ιταλία ολοκλήρωσαν τις συζητήσει για την επίτευξη συμφωνίας για τις συντάξεις. Περίπου 500 χιλιάδες Αλβανοί που εργάζονται στην Ιταλία θα ωφεληθούν, όταν εγκριθεί η συμφωνία στα κοινοβούλι...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου