Αλβανία: Οι πρώτες δοκιμές από ολλανδική μονάδα σε φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 50 MW

Αλβανία: Οι πρώτες δοκιμές από ολλανδική μονάδα σε φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 50 MW

Η ολλανδική μονάδα της γερμανικής εταιρείας TUeV Nord δοκιμάζει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 50 MW που κατασκευάστηκε από μια κοινοπραξία μεταξύ της αλβανικής κατασκευαστικής εταιρείας Matrix Construction και του Αλβανού επενδυτή Blessed Investment.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο, που βρίσκεται κοντά στη νοτιοδυτική πόλη της Αλβανίας, το Φίερι, θα λειτουργήσει σύντομα και θα αρχίσει να παράγει ενέργεια.

Το εργοστάσιο, συγκεκριμένα το Blue 1, αποτελεί μέρος ενός έργου ηλιακής ενέργειας 100 MW που αναπτύσσεται από τη Matrix Construction και τη Blessed Investment, το οποίο αποτελείται από δύο ξεχωριστές μονάδες με ισχύ 50 MW η καθεμία, ανέφερε η κοινοπραξία στον ιστότοπό της.

Πέρυσι, το Green Growth Fund (GGF), ένα επενδυτικό ταμείο που ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη γερμανική τράπεζα ανάπτυξης KfW, δήλωσε ότι παρείχε δάνειο 28 εκατομμυρίων ευρώ (30 εκατομμύρια δολάρια) σε προγραμματιστές για το Blue 1.

...

Το πάρκο Karavasta «παραδίδεται» στις τράπεζες - Το δάνειο που λήφθηκε μεγαλύτερο του κόστους του έργου

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Αλβανίας, που έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον επενδυτή Karavasta Solar, μέρος της Voltalia, ζήτησε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΕRΕ) την άδεια μεταβίβασης των πε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου