48χρονος συνελήφθη στο Κορωπί για πώληση ελαιολάδου - μαϊμού σε Αλβανία και Βουλγαρία

48χρονος συνελήφθη στο Κορωπί για πώληση ελαιολάδου - μαϊμού σε Αλβανία και Βουλγαρία

Ένας 48χρονος Έλληνας συνελήφθη από την αστυνομία στο Κορωπί, αφού διαπιστώθηκε ότι παραποιούσε ελαιόλαδο και το εξήγαγε σε Αλβανία και Βουλγαρία.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο δράστης εισήγαγε από τη Βουλγαρία και τη Μολδαβία μεγάλες ποσότητες φυτικού ελαίου, κυρίως ηλίανθου ή φιστικιού, και αφού το επεξεργαζόταν με χημικά και αρωματικές ύλες, το μετέτρεπε σε παρθένο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο πουλούσε στις αγορές.

Στην ποιότητα των υλικών αποδεικτικών στοιχείων βρέθηκε η ποσότητα των 14 τόνων φυτικού ελαίου, η ποσότητα των 6 τόνων επεξεργασμένου λαδιού με έτοιμη ετικέτα, δύο οχήματα, ποσότητες χημικών και διάφορα αρώματα.

Δείγματα από τα κατασχεθέντα στάλθηκαν για ανάλυση, ενώ ο 48χρονος οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να κρατηθεί στη φυλακή μέχρι το τέλος της έρευνας. Οι κατηγορίες σε βάρος του είναι πλαστογραφία ετικετών, παραποίηση προϊόντων και κίνδυνος της ζωής του καταναλωτή με τοξικές και επικίνδυνες ουσίες και υλικά.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της και ατζέντα του, στην οποία τεκμηριώνονται τα σημεία πώλησης εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και τα σημεία προμήθειας του.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη προσπάθεια παραποίησης ελαιολάδου, αφού η μικρή ποσότητα που παράγεται φέτος έχει κάνει την τιμή του ελαιολάδου στην Ελλάδα να ξεπεράσει τα 10 ευρώ το λίτρο.

...

Μείωση της ελαιοπαραγωγής στην Αλβανία φέτος - Διπλασιάζεται η τιμή του ελαιολάδου

Η συγκομιδή ελιάς φέτος σημειώνει μείωση στην Αλβανία και αυτό συνοδεύεται και από τον διπλασιασμό της τιμής του ελαιολάδου. Η χώρα δεν έχει πλέον την ποσότητα λαδιού των προηγούμενων ετών καθώς ...

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου