Αλβανία - Κόσοβο: Κοινό βιβλίο για την εκμάθηση της γλώσσας για Αλβανούς της διασποράς

Αλβανία - Κόσοβο: Κοινό βιβλίο για την εκμάθηση της γλώσσας για Αλβανούς της διασποράς

Η υπουργός Παιδείας στο Κοσσυφοπέδιο, Arbërie Nagavci, και η Αλβανίδα ομόλογό της, Ogerta Manastirliu, υπέγραψαν το διάταγμα για την έγκριση του σχολικού βιβλίου για τη διασπορά «Αλβανική γλώσσα και αλβανικός πολιτισμός», επίπεδο 1ου.

Η Nagavci είπε ότι αυτό το κείμενο θα βρίσκεται στα χέρια των αποδήμων μαθητών από τον Σεπτέμβριο.

«Μαζί με την Υπουργό Παιδείας της Αλβανίας κα. Ogerta Manastirliu, σήμερα υπογράψαμε την εντολή/κοινή απόφαση για την έγκριση του σχολικού βιβλίου για τη διασπορά «Αλβανική γλώσσα και αλβανικός πολιτισμός», επίπεδο 1ου. Αυτό το κείμενο θα βρίσκεται στα χέρια των αποδήμων μαθητών μας από τον Σεπτέμβριο», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Η Nagavci εξέφρασε ότι αυτό το έγγραφο είναι ζωτικής σημασίας για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας και πολιτισμού σε όλες τις χώρες του κόσμου.

«Αυτό το έγγραφο είναι ζωτικής σημασίας για την εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας και κουλτούρας σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου ζουν και εργάζονται οι συμπατριώτες μας. Μέχρι τώρα έχουμε οριστικοποιήσει το σχολικό βιβλίο για το Επίπεδο Ι, το Επίπεδο ΙΙ είναι πλέον έτοιμο και μέσα στον μήνα Φεβρουάριο θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το κείμενο του επιπέδου ΙΙΙ».

Στο μεταξύ, η Υπουργός της Αλβανίας, Manastirliu, είπε ότι έχουν συμφωνήσει σε ένα κοινό ημερολόγιο για το έτος της Αλβανικής Γλώσσας.

«Μαζί με την Υπουργό Παιδείας, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του Κοσσυφοπεδίου, συνάδελφο Arbërie Nagavci, υπογράψαμε σήμερα την κοινή απόφαση για την ενοποίηση των σχολικών βιβλίων αλβανικής γλώσσας και πολιτισμού δεύτερου επιπέδου για παιδιά της διασποράς», δήλωσε η Manastirliu.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου