Το SPAK απορρίπτει το αίτημα Μπερίσα για συμμετοχή στη Βουλή

Το SPAK απορρίπτει το αίτημα Μπερίσα για συμμετοχή στη Βουλή

Η Ειδική Εισαγγελία απέρριψε το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της αλβανικής βουλής. Στις 15 Ιανουαρίου, οι δικηγόροι του απηύθυναν αίτημα στους εισαγγελείς του SPAK να επιτρέψουν στον Μπερίσα να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της ολομέλειας, με το επιχείρημα ότι αυτό αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση να εκπληρώσει το καθήκον του ως νομοθέτη.

Η ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας:
Ο υπό έρευνα Sali Berisha (εκπροσωπούμενος από τους υπερασπιστές του Sokol Mengjesi και Genci Gjokutaj υπέβαλε στις 15.01.2024 αίτημα με το οποίο ζήτησε την άδειά του να συμμετάσχει στις συνόδους ολομέλειας της Βουλής, με την ιδιότητα του βουλευτή. Μετά την εξοικείωση με το περιεχόμενο του αιτήματος αυτού, με την από 18.01.2024 απόφαση, οι Εισαγγελείς αποφάσισαν να μην το αποδεχθούν.
...

Μπερίσα: Ομιλία από το παράθυρο του διαμερίσματος που βρίσκεται απομονωμένος

Ο Σαλί Μπερίσα σε κατ' οίκον περιορισμό από τις 30 Δεκεμβρίου αποφάσισε να μην εφαρμόσει την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου GJKKO αφού σήμερα με ένα μικρόφωνο στο χέρι εμφανίστηκε στο παράθυρο του δι...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου