3 Αλβανοί και 9 Ιταλοί συλληφθέντες για εξαπάτηση μέσω συμβουλευτικής εταιρείας - Στα 2 εκατ. ευρώ οι ζημιές στο αλβανικό δημόσιο

3 Αλβανοί και 9 Ιταλοί συλληφθέντες για εξαπάτηση μέσω συμβουλευτικής εταιρείας - Στα 2 εκατ. ευρώ οι ζημιές στο αλβανικό δημόσιο

Επιχείρηση πάταξης του οικονομικού εγκλήματος ανέλαβε η εισαγγελία στο Πρωτοδικείο της Γενικής Δικαιοδοσίας στα Τίρανα, όπου 12 άτομα κατέληξαν στη φυλακή.

Από τις έρευνες που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε ότι τα άτομα αυτά μπόρεσαν να οργανώσουν μια εγκληματική δομή με μοναδικό σκοπό το κέρδος αποφεύγοντας φορολογικές υποχρεώσεις, ασκώντας δραστηριότητα στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών. Σε χειροπέδες κατέληξαν 3 Αλβανοί και 9 Ιταλοί πολίτες.

Η υποτιθέμενη εικονική τιμολόγηση αυτών των συμβούλων διενεργήθηκε από φορείς LLC (Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης), όπου οι τελευταίες πουλούσαν τις υπηρεσίες αυτές στο ιταλικό κράτος.

Με την εικονική αύξηση των δαπανών κατέστη δυνατή η εξίσωσή τους με το εισόδημα και με αυτόν τον τρόπο η αξία της προς πληρωμή υποχρέωσης φόρου κερδών μειώνεται, αποφεύγοντας έτσι την πραγματική υποχρέωση που προκύπτει από το φόρο κέρδους.

Με τον τρόπο αυτό έχουν αναλωθεί στοιχεία των ποινικών αδικημάτων που προβλέπονται από τα άρθρα 180, 190 και 143 του Ποινικού Κώδικα στη Δημοκρατία της Αλβανίας.

Από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα, οι προαναφερθέντες πολίτες, μέσω εικονικών προσώπων, επωφελήθηκαν από την εικονική αύξηση των δαπανών, μέχρι το παρόν στάδιο της έρευνας, υπολογιζόμενη αξία 471.778.384 λεκ, προκαλώντας έτσι χρηματική και οικονομική ζημία στο αλβανικό κράτος. αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Στην εγκληματική αυτή ενέργεια εικάζεται ότι εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα και φορείς, καθώς και στελέχη της κρατικής διοίκησης, για την οποία συνεχίζονται οι έρευνες και οι διαδικαστικές ενέργειες για την τεκμηρίωση κάθε εγκληματικής ενέργειας.

Αυτή η εγκληματική ενέργεια εικάζεται ότι επεκτείνεται και στο ιταλικό κράτος, όπου δραστηριοποιούνται και οι κύριοι δικαιούχοι, που είναι φορείς που επωφελούνται από το σύνολο της αξίας των ύποπτων εικονικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, η οποία υπολογίζεται σε πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ. Γίνονται προσπάθειες να επεκταθούν οι έρευνες και στην Ιταλία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου