Παρέμβαση Παγκόσμιας Τράπεζας για την υλοποίηση τουριστικού έργου 71 εκατ. δολαρίων που χρηματοδοτεί στην Αλβανία

Παρέμβαση Παγκόσμιας Τράπεζας για την υλοποίηση τουριστικού έργου 71 εκατ. δολαρίων που χρηματοδοτεί στην Αλβανία

Μέτρια ικανοποιητική κρίθηκε η πρόοδος υλοποίησης του τουριστικού έργου που υποστηρίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα με δάνειο 71 εκατ. δολαρίων καθώς έχουν εκταμιευθεί 42 εκατ. δολάρια.

Η τελευταία αξιολόγηση της Τράπεζας για το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, που περιλαμβάνει τους τέσσερις δήμους Αγίων Σαράντα, Αργυροκάστρου, Μπερατίου και Πρεμετής, υπογραμμίζει επίσης τις συγκεκριμένες επενδύσεις που έχουν γίνει καθώς και αυτές που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Έτσι, στην περίληψη της ομάδας αξιολόγησης για το έργο, η ανάλυση γίνεται σύμφωνα με τις τρεις συνιστώσες και την πρόοδο καθεμιάς από αυτές.

Το τουριστικό έργο ξεκίνησε το 2016 με χρηματοδότηση 71 εκατομμυρίων δολαρίων και τέθηκε σε ισχύ το 2017. Αρχικά η πρώτη καταληκτική ημερομηνία ήταν η 31η Ιουλίου 2022 αλλά στη συνέχεια αναβλήθηκε για τις 31 Ιουλίου 2025 και η Τράπεζα ενέκρινε δεύτερη δόση αξίας 34,6 εκατομμυρίων δολαρίων για το ίδιο έργο. Επί του παρόντος, για το πρώτο έργο έχει εκταμιευθεί το 60% των κονδυλίων, ενώ για το δεύτερο, που τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2022, η εκταμίευση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, σημειώνοντας αξία μόλις 0,2%.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου