Αλβανοί έφηβοι εισχωρούν στο Ην. Βασίλειο και πάνε στη φυλακή για να λάβουν άσυλο

Αλβανοί έφηβοι εισχωρούν στο Ην. Βασίλειο και πάνε στη φυλακή για να λάβουν άσυλο

Αλβανοί έφηβοι εισχωρούν κρυφά στο Ηνωμένο Βασίλειο και εντάσσονται σε συμμορίες ναρκωτικών με στόχο να οδηγηθούν στη φυλακή και να επιταχύνουν το αίτημα ασύλου τους, όπως αποκαλύπτει η MailOnline.

Απελπισμένοι νεαροί άντρες κάνουν μια ουρά για καφετέριες που χρησιμοποιούνται ως μέτωπα από συμμορίες όπως η διαβόητη Hellbanianz και στρατολογούνται για να εργαστούν σε καλλιέργειες κάνναβης ή να διακινήσουν ναρκωτικά στη Βρετανία.

Παρακολουθούμενοι στενά από τις συμμορίες, οι έφηβοι εργάζονται για να ξεπληρώσουν το χρέος τους προς τους λαθρεμπόρους πριν στείλουν μετρητά πίσω στο σπίτι.

Αν συλληφθούν από την αστυνομία, οι άνδρες δέχονται τη φυλακή επειδή οι δικηγόροι του όχλου χρησιμοποιούν ένα νομικό κενό για να εμποδίσουν την απέλαση πίσω στην Αλβανία, ισχυριζόμενοι ότι ήταν θύματα σύγχρονης δουλείας.

Οι Αλβανοί αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των αφίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από μία μόνο χώρα, με μικρά σκάφη με 28% πέρυσι - που αντιστοιχεί σε 12.561 άτομα.

Αλβανικές συμμορίες έχουν καταλάβει τον έλεγχο της οικονομίας της κοκαΐνης του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία 20 χρόνια μετά τη σύναψη συμμαχίας με καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής.

Ανάμεσά τους, η συμμορία Hellbanianz που βρίσκεται στο κτήμα Gascoigne στο Barking, στο Ανατολικό Λονδίνο.

Αλαζόνες και χωρίς φόβο για την αστυνομία, μασκοφόροι γκάνγκστερ της Hellbanianz κοινοποιούν ακόμη και μουσικά βίντεο που δείχνουν τεθωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα να παρελαύνουν γύρω από μια πολυκατοικία στο Λονδίνο.

Μόνο οι Hellbanianz πιστεύεται ότι διακινούν ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων λιρών στη χώρα κάθε χρόνο.

Άλλες μικρότερες συμμορίες Αλβανών και ανεξάρτητοι αντιπρόσωποι εγκαθίστανται επίσης στη Βρετανία.

Τον Ιανουάριο, ένας έμπορος ναρκωτικών που έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο με μια βάρκα μεταναστών βρέθηκε να διευθύνει μια καλλιέργεια κάνναβης αξίας 649.000 λιρών σε μια ιστορική έπαυλη 15 δωματίων της Σκωτίας.

Η περιοχή στη βορειοανατολική Αλβανία κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο έχει το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού της που ζει παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο ή ζητά άσυλο, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της πρώην κομμουνιστικής χώρας.

Για την καταπολέμηση των οικονομικών ζητημάτων, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε πρόσφατα χρηματοδότηση ύψους 8,4 εκατομμυρίων λιρών που θα επενδυθούν σε ορισμένες από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας θέσεων εργασίας και των κοινοτικών προγραμμάτων στην περιοχή του Κουκέσι που πλήττεται από τη φτώχεια.

Ο νέος δήμαρχος του Κούκες, Albert Halilaj έχει δεσμευτεί να δαπανήσει μεγάλο μέρος των χρημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου για να πείσει τους ανθρώπους να επιστρέψουν, προσφέροντας φορολογικές εκπτώσεις και επιχορηγήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, τις οποίες θεωρεί το κλειδί για την τόνωση της οικονομίας της περιοχής.

Αλλά οι νέοι είναι απελπισμένοι και εγκαταλείπουν τη χώρα και να δημιουργήσουν μια νέα ζωή στη Βρετανία.

Ωστόσο, οι Αλβανοί που επιθυμούν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο και συμβουλές από φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της φιλανθρωπικής οργάνωσης του προγράμματος Shpresa που προωθεί την ένταξη των μελών της αλβανόφωνης κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

...

Τουλάχιστον 1700 Αλβανοί εγκληματίες κυκλωμάτων κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Μ. Βρετανία

Τουλάχιστον 1.700 σοβαροί οργανωμένοι εγκληματίες από την Αλβανία κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Βρετανία, σύμφωνα με τη Daily Mail. Αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου