8 Αλβανοί συλληφθέντες στην Ισπανία για χασισοφυτεία παραγωγής 480 κιλών

8 Αλβανοί συλληφθέντες στην Ισπανία για χασισοφυτεία παραγωγής 480 κιλών

Η ισπανική αστυνομία κατέστρεψε τρεις φυτείες μαριχουάνας στην Βαλένθια, οι οποίες περιείχαν περίπου 1.300 φυτά συνολικού βάρους 480 κιλών. Στην επιχείρηση αυτή συνελήφθησαν οκτώ Αλβανοί, ηλικίας 19 έως 49 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της κλοπής ρεύματος.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την εμπλοκή πολλών ατόμων που ταξίδευαν με ενοικιαζόμενο βαν και έκαναν αγορές υλικών συμβατών με τη συντήρηση φυτών μαριχουάνας (λάμπες LED, κλιματιστικά, ανεμιστήρες κ.λπ.). Η πρώτη παρατήρηση κατέστησε δυνατό να ανακαλυφθεί ότι το υλικό ήταν αποθηκευμένο σε ένα σπίτι στη Chiva, το οποίο είχε παράνομη σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο και το περιβάλλον του οποίου μύριζε μαριχουάνα.

Οι υπεύθυνοι αυτής της καλλιέργειας ταξίδεψαν επίσης σε άλλη πολυτελή ιδιοκτησία σε άλλη κοντινή πόλη και κοντά στην οποία η Αστυνομική Αεροπορική Υπηρεσία επιβεβαίωσε την ύπαρξη σημαντικής υπαίθριας φυτείας μαριχουάνας.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις έρευνες σε σπίτια, στα οποία υπήρχαν δύο καλλιέργειες μαριχουάνας σε εσωτερικούς χώρους με περισσότερα από 100 φυτά και μία υπαίθρια φυτεία όπου κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.125 μεγάλα φυτά. Ένα άλλο ακίνητο χρησιμοποιούνταν ως χώρος ξήρανσης του υλικού και το τρίτο ως κατοικία των αρχηγών της οργάνωσης, που χρησίμευε και ως κέντρο αποθήκευσης και συσκευασίας για τα δενδρύλλια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου