Ξεκίνησε η εκκένωση της Γάζας - Ένα εκατομμύριο κάτοικοι αφήνουν τα σπίτια τους ενόψει χερσαίας επέμβασης του Ισραήλ

Ξεκίνησε η εκκένωση της Γάζας - Ένα εκατομμύριο κάτοικοι αφήνουν τα σπίτια τους ενόψει χερσαίας επέμβασης του Ισραήλ

Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες της Γάζας επιχειρούν να εγκαταλείψουν την περιοχή από τον νότο, διά μέσου του συνοριακού περάσματος Ισραήλ-Αιγύπτου στη Ράφα, μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ να μετακινηθούν, καθώς ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαφεύγουν σήμερα προς τον νότο της Λωρίδας της Γάζας μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού που βομβαρδίζει ακατάπαυστα το παλαιστινιακό έδαφος σε απάντηση για την επίθεσή της Χαμάς.

Οι Παλαιστίνιοι αυτοί, που ζουν στο βόρειο τμήμα του εδάφους των 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, εγκαταλείπουν τις εστίες τους με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά ή πεζή. Ωστόσο, το εγχείρημα εκκένωσης μια περιοχής όπου ζουν περίπου 1,2 εκατ. κάτοικοι σε λίγες ώρες, είναι εξαιρετικά δύσκολο όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. «Η εντολή που εξέδωσε το Ισραήλ για εκκένωση στη βόρεια Γάζα εντός 24 ωρών, θα είναι ένα «δύσκολο εγχείρημα» είπε.

Η Χαμάς κάλεσε τους Παλαιστίνιους να αγνοήσουν το τελεσίγραφο, ο Μαχμούτ Αμπάς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, δήλωσε ότι «απορρίπτουμε τον εκτοπισμό του λαού μας», ενώ ο ΟΗΕ προειδοποίησε για «καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Πριν από λίγο υπήρξαν αναφορές για ένοπλη εισβολή από τον Λίβανο σε εδάφη του Ισραήλ.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εξελίξεις:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου