Εισαγγελέας του SPAK στο στόχαστρο εγκληματικής ομάδας

Εισαγγελέας του SPAK στο στόχαστρο εγκληματικής ομάδας

Τα πρόσφατα στοιχεία και έρευνες σε βάρος της συμμορίας του Laert Haxhiu έφεραν στο φως τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εισαγγελείς του SPAK από εγκληματικές ομάδες.

Όσοι εκπροσωπούν επίσημα το κράτος, οι εισαγγελείς και στην τελευταία περίπτωση οι εισαγγελείς του SPAK έχουν μπει στο στόχαστρο του εγκλήματος που όπως φαίνεται δεν λυπάται ούτε τις οικογένειές τους.

Η εισαγγελέας του SPAK Doloreza Musabelliu, η οποία είναι επιφορτισμένη με την υπόθεση του Laert Haxhiu, βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τη συμμορία του, κάτι που μαθεύτηκε μετά την κατάθεση του Artan Tafani, μέλους αυτής της συμμορίας.

Λόγω αυτής της υπόθεσης ελήφθησαν πρόσθετα προστατευτικά μέτρα για τον Musabelli.

Σύμφωνα με αυτήν, μόνο 10 εισαγγελείς του SPAK έχουν συνοδούς, ενώ οι υπόλοιποι από τους 17 συνολικά δεν έχουν προσωπική προστασία ή προστασία για τις οικογένειές τους.

Ομοίως, δεν προβλέπεται προστασία για τον πρώην προϊστάμενο της Ειδικής Εισαγγελίας, αλλά ούτε και για την οικογένεια του νυν αρχηγού του SPAK.

Η κατάθεση του Αρτάν Ταφάνι, που έχει ήδη μετανοήσει, κατάφερε να αποκαλύψει και τη δολοφονία που σχεδιάζονταν για την εισαγγελέα Ντολορέζα Μουσαμπέλι, σύμφωνα με επίσημες πηγές της Εισαγγελίας του Ελμπασάν.

Ο Tafani, μέρος της συμμορίας του Laert Haxhiu, δήλωσε ότι σχεδιάστηκε ένα πλάνο για να «ξεφορτωθεί» την Musabelli, καθώς και τον εισαγγελέας της Lushnja Adriatik Doga και τη δικηγόρος Merita Selimi.

Το Πρωτοδικείο της Γενικής Δικαιοδοσίας του Ελμπασάν άφησε στη φυλακή 11 μέλη της εγκληματικής συμμορίας του Laert Haxhiu.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δικαστική συνεδρίαση διηύθυνε τη δικαστή Μέγκι Στρακόσα.

Τα μέλη αυτής της συμμορίας είναι ύποπτα για τουλάχιστον 6 δολοφονίες.

Σε καταθέσεις του ενώπιον των εισαγγελέων αποκαλύφθηκαν μερικά από τα τραγικότερα εγκληματικά γεγονότα στην Αλβανία, τα οποία διέπραξε η συμμορία του Laert Haxhi, μέλος της οποίας ήταν και ο ίδιος, ενώ ο επικεφαλής αυτής της συμμορίας βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο Laert Haxhiu συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και αναμένεται να εκδοθεί στην Αλβανία για να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου