State Department: Η δολοφονία του αστυνομικού στο βόρειο Κόσοβο δεν μπορεί να εξισωθεί με τον θάνατο των τεσσάρων Σέρβων

State Department: Η δολοφονία του αστυνομικού στο βόρειο Κόσοβο δεν μπορεί να εξισωθεί με τον θάνατο των τεσσάρων Σέρβων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αντιτίθενται στις προσπάθειες εξίσωσης της δολοφονίας του αστυνομικού του Κοσσυφοπεδίου, Afrim Bunjaku, με τους δράστες «που συμμετείχαν στη δολοφονία του», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μίλερ, στο Radio Free Europe.

«Ήμασταν πολύ σαφείς: οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τις συντονισμένες και βίαιες επιθέσεις στην Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στις 24 Σεπτεμβρίου και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του λοχία της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας. Αντιτιθέμεθα στις προσπάθειες να εξισωθεί ο τραγικός θάνατος του λοχία της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου [Afrim] Bunjaku με τον θάνατο ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονία ενός αστυνομικού. Οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη μέσω μιας διαφανούς διαδικασίας έρευνας. Αυτή η έρευνα είναι σε εξέλιξη», είπε ο Μίλερ.

Το Βελιγράδι αρνήθηκε ότι έχει ανάμειξη σε αυτό το γεγονός

Στις 27 Σεπτεμβρίου κηρύχθηκε ημέρα πένθους στη Σερβία για τους τέσσερις Σέρβους που σκοτώθηκαν στη Μπάνισκα, αλλά και για τον νεκρό αστυνομικό.

Ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού μπλοκ, Πίτερ Στάνο, δήλωσε επίσης , ότι «τα θύματα της τρομοκρατίας δεν μπορούν να εξισωθούν με τρομοκράτες».

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε στις 27 Σεπτεμβρίου ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να χαρακτηρίσει ως «τρομοκράτες» τα άτομα που οχυρώθηκαν στο μοναστήρι.

Σύμφωνα με τον Σέρβο πρόεδρο, ο Ράντοιτς - ο οποίος τελεί υπό τις αμερικανικές κυρώσεις - θα ανακριθεί από αρμόδια σερβικά όργανα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου