Υπό ανάκριση το επιτελείο διοίκησης της Αστυνομίας των Τιράνων για την παραβίαση του συστήματος TIMS

Υπό ανάκριση το επιτελείο διοίκησης της Αστυνομίας των Τιράνων για την παραβίαση του συστήματος TIMS

Η Εισαγγελία Τιράνων έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε σχέση με την έκθεση της Αστυνομικής Εποπτεύουσας Υπηρεσίας (AMP), για παραβίαση στο σύστημα TIMS, για κατάχρηση καθήκοντος και μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση.

Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, η Εισαγγελία ζήτησε από την AMP να ανακρίνει όλη τη διευθυντική αλυσίδα και βασικά στελέχη που είχαν σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπλέον, αναμένεται να συγκεντρωθούν και άλλα στοιχεία, που σχετίζονται με την πράξη πραγματογνωμοσύνης των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα εν λόγω γραφεία.

Τα υλικά που κατέθεσε η Υπηρεσία Αστυνομικής Εποπτείας στην Εισαγγελία Τιράνων σχετικά με την κατάσταση στο σύστημα της Διεύθυνσης Πληροφορικής (TIMS) φαίνεται να ήταν ελλιπή. Η αναφορά της AMP ήρθε λίγες μέρες μετά την καταγγελία του σκανδάλου, που προκάλεσε αντίδραση από την πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία έγειρε ανησυχίες για τη διαρροή δεδομένων.

Ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα, Μάρτιν ΜακΝτάουελ, σε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Taulant Balla, εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για την παραβίαση του συστήματος TIMS στην Κρατική Αστυνομία, ζητώντας γρήγορη και πλήρης έρευνα καθώς και προσφορά αμερικανικής υποστήριξης όσον αφορά τις έρευνες.

...

Στον αέρα η έρευνα για το σκάνδαλο κλοπής δεδομένων από το σύστημα TIMS

Τα στοιχεία του Φορέα Αστυνομικής Εποπτείας όπου γίνεται αναφορά για παρέμβαση στο σύστημα TIMS της Κρατικής Αστυνομίας, δεν έχει ακόμη καταχωρηθεί ως ποινική δίωξη στην εισαγγελία της πρωτεύουσας. Ο ...
...

Αλβανός αστυνομικός έκλεψε στοιχεία από το σύστημα TIMS

Στην Αλβανία πριν καν κλείσει ένα σκάνδαλο, εμφανίζεται στο προσκήνιο ένα άλλο, συνήθως ακόμα μεγαλύτερο. Το σκάνδαλο που αποκάλυψε ότι υπάλληλοι της Αλβανικής Αστυνομίας μέσω της κρυπτογραφημένη...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου