Το Ειδικό Δικαστήριο στέλνει προς εκδίκαση τη δικογραφία του Μπελέρη - Παρατείνεται η φυλάκιση του

Το Ειδικό Δικαστήριο στέλνει προς εκδίκαση τη δικογραφία του Μπελέρη - Παρατείνεται η φυλάκιση του

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος έστειλε για εκδίκαση τη δικογραφία του Φρέντη Μπελέρη, του δημάρχου Χιμάρας που κατηγορείται από το SPAK για αγορά ψήφων. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ακροαματική διαδικασία σχετικά με την επάρκεια των στοιχείων της δικογραφίας.

Τη Δευτέρα ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της Έφεσης για την εξέταση του μέτρου της σύλληψης.

Ο Φρέντης Μπελέρης δεν παρευρέθηκε στη δίκη. Ο επικεφαλής του Κόμματος Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλες, βρέθηκε στον δικαστήριο και ζήτησε να επιτρέψει η δικαιοσύνη στον δήμαρχο να ασκήσει τα καθήκοντά του, καθώς δεν έχει ορκιστεί ακόμη ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και οι άδειες που έχει αιτηθεί έχουν απορριφθεί όλες.

Οι δικηγόροι ζητούν την απόρριψη της υπόθεσης, καθώς στο παρελθόν έχουν καταθέσει αρκετές προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο για να κηρύξει άκυρη την υποκλοπή της Εισαγγελίας της Αυλώνας, στην οποία η κατηγορία υποστηρίζει ότι 2 ημέρες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου, ο Μπελέρης διέθεσε 40.000 λεκ για να εξαγοράσει 8 ψήφους.

Ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ είπε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να εγγυηθεί στον Μπελέρη το δικαίωμα να ορκιστεί.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ο Φρέντης Μπελέρης αναμένεται να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος βρίσκεται στα Τίρανα στο πλαίσιο της υπουργικής συνάντησης των Υπουργών Εσωτερικών για την Σύνοδος Κορυφής του Βερολίνου. Η Ελλάδα άσκησε πίεση για την απελευθέρωση του Μπέλερη, αλλά ο πρωθυπουργός Ράμα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το θέμα ανήκει μόνο στη δικαιοσύνη.

Ο Μπελέρης βρίσκεται στη φυλακή από τις 12 Μαΐου, αφού συνελήφθη για εξαγορά ψήφων την παραμονή των τοπικών εκλογών της 14ης Μαΐου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου