Πάνω από 119.000€ ωφελήθηκε ο Γ.Γ. του Υπ. Περιβάλλοντος Αλβανίας από την υπόθεση των αποτεφρωτηρίων

Πάνω από 119.000€ ωφελήθηκε ο Γ.Γ. του Υπ. Περιβάλλοντος Αλβανίας από την υπόθεση των αποτεφρωτηρίων

Η Ειδική Εισαγγελία (SPAK) δημοσίευσε τις πρώτες 11 σελίδες της δικογραφίας κατά της εταιρείας των αποτεφρωτηρίων Τιράνων, όπου επιβεβαιώνεται ότι οι πραγματικοί μέτοχοι είναι οι Κλόντιαν Ζότο και Μιρέλ Μερτίρι. Η SPAK εντόπισε πολλά ποινικά αδικήματα σε σχέση με αυτή την υπόθεση και δήλωσε ότι οι έρευνές της για τον αποτεφρωτήρα στη χωματερή των Τιράνων συνεχίζονται, συλλέγοντας έγγραφα, γεγονότα και άλλα στοιχεία.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Alqi Blako, ο οποίος φέρεται να ωφελήθηκε παράτυπα πάνω από 119.755 ευρώ από τους Klodian Zoto και Mirel Mertiri για να ευνοήσει την παραχωρησιούχο εταιρεία «Integrated Energy B.V». Η SPAK ανακάλυψε ότι το ποσό αυτό επιστράφηκε για την αγορά εξοπλισμού παραγωγής που χρησίμευε για την εμπορική δραστηριότητα εταιρείας του πατέρα του Αλκί Μπλάκου.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι ο Klodian Zoto και ο Mirel Mërtiri είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση του σχεδίου απάτης και διαφθοράς με την υπόθεση του αποτεφρωτηρίου σε πολλές πόλεις της Αλβανίας. H SPAK έχει παράσχει στοιχεία για επικοινωνίες και προσπάθειες για τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και άλλων για να ευνοήσουν τις συμβάσεις παραχώρησης.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο Alqi Blako είχε υπογράψει τα έγγραφα για το Fier και το Elbasan και ενεπλάκη στην όλη υπόθεση των αποτεφρωτηρίων στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου