Η Ειδική Εισαγγελία στέλνει προς εκδίκαση την υπόθεση Μπελέρη

Η Ειδική Εισαγγελία στέλνει προς εκδίκαση την υπόθεση Μπελέρη

Η Ειδική Εισαγγελία (SPAK) ολοκλήρωσε τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, στέλνοντας τον φάκελο προς εκδίκαση στο Ειδικό Δικαστήριο (GJKKO).

Στη δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε η SPAK, αναφέρεται ότι ο Φρέντης Μπελέρης κατηγορείται για το ποινικό αδίκημα της «Ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές», σε συνεργασία, που προβλέπεται από τα άρθρα 328 και 25 του Ποινικού Κώδικα Αλβανίας.

Έτσι ο συνεργάτης του Μπελέρη, Παντελής Κοκαβέσης κατηγορείται επισης, για το ποινικό αδίκημα της «Ενεργητικής διαφθοράς στις εκλογές».

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

«Με το πέρας της προανάκρισης της ποινικής δίωξης υπ' αριθμ. 111 του 2023, η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος υπέβαλε στο Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (στις 31.07.2023) το αίτημα για δίκη των κατηγορουμένων:

1. Διονύσιος Άλφρεντ Μπελέρης, κατηγορούμενος για το ποινικό αδίκημα «Ενεργητική διαφθορά σε εκλογές», που τελέστηκε σε συνεργασία, που προβλέπεται από τα άρθρα 328 και 25 ΠΚ.

2. Παντελής Κοκαβέσης, κατηγορούμενος για το ποινικό αδίκημα της «Ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές», που τελέστηκε σε συνεργασία, που προβλέπεται από τα άρθρα 328 και 25 ΠΚ.

Από την ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων που εκπονήθηκαν κατά την έρευνα, όπως τα στοιχεία που προέκυψαν από υποκλοπές ήχου/βίντεο, από τηλεφωνικές έρευνες, από έρευνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, από καταθέσεις προσώπων που έχουν γνώση του αδικήματος κ.λπ., αποδεικνύεται πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος Διονύσιος Μπελέρης πρόσφερε στον πολίτη Αρσέν Ράμα το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ για κάθε άτομο που θα έβρισκε ο Αρσέν που θα ψήφιζε τον Μπελέρη ως υποψήφιο δήμαρχο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14.05.2023, ο ίδιος ο Αρσέν Ράμα έχει υποσχεθεί στους πολίτες το ποσό των 300 ευρώ ως αμοιβή για την υπηρεσία που θα παρείχε.

Ο κατηγορούμενος Διονύσιος Άλφρεντ Μπελέρης έδωσε τα χρηματικά ποσά στον Αρσέν μέσω του άλλου κατηγορουμένου Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος ήταν συνεργός του στη διάπραξη αυτής της ενέργειας διαφθοράς και ο τελευταίος έδωσε στον πολίτη Arsen Rama οκτώ χαρτονομίσματα των 5.000 Lek για οκτώ άτομα που θα ψήφιζαν υπέρ του Μπελέρη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα με παράνομες ενέργειες σε δύο μορφές, όπως με την υπόσχεση και την προσφορά χρηματικών ποσών στον πολίτη Arsen Rama, ώστε ο τελευταίος να επηρεάσει τη βούληση άλλων πολιτών για ψήφους υπέρ του εναγόμενου Διονυσίου Άλφρεντ Μπελέρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14.05.2023

Διευκρίνιση: Το αίτημα για εκδίκαση εντάσσεται στην άσκηση ποινικής δίωξης. Όλοι θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους με οριστική απόφαση».

×
Subscribe

Σχετικά άρθρα