Διαμαρτυρία φοιτητών ιατρικής στην Αλβανία ενάντια σε νομοσχέδιο που τους στερεί το πτυχίο τους

Διαμαρτυρία φοιτητών ιατρικής στην Αλβανία ενάντια σε νομοσχέδιο που τους στερεί το πτυχίο τους

Μαζική διαδήλωση μπροστά στην αλβανική βουλή πραγματοποιούν σήμερα οι φοιτητές Ιατρικής, ενάντια στο νομοσχέδιο που τους υποχρεώνει να εργαστούν για 5 χρόνια στην Αλβανία, ως προϋπόθεση για να λάβουν το πτυχίο τους.

Οι φοιτητές έχουν υπογράψει αναφορά από όλες τις ομάδες συμφερόντων και ζητούν την ακύρωση του νομοσχεδίου. Προειδοποίησαν ότι θα οδηγήσουν το νόμο για την υπόθεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

«Θα το πάμε στο Συνταγματικό Δικαστήριο! Όταν κατατεθεί, θα γίνει αντιληπτό ότι οι φοιτητές θα μποϊκοτάρουν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς», είπε φοιτητής.

Η κυβέρνηση έχει αναλάβει νομική πρωτοβουλία με την οποία λέει ότι στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών της χώρας σε γιατρούς το συντομότερο δυνατό, καθώς και στη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υγείας για τα επόμενα χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με το νόμο, στους φοιτητές ιατρικής, αλλά και σε όσους συνεχίζουν τις σπουδές τους, προσφέρεται η δυνατότητα να υπογράψουν συμφωνία βάσει της οποίας πρέπει να εργαστούν σε αλβανικά νοσοκομεία για μια περίοδο 2-5 ετών μετά την αποφοίτησή τους. Εάν συμφωνήσουν να υπογράψουν τη συμφωνία θα απαλλάσσονται από τα δίδακτρα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

...

Αλβανία: Λήψη πτυχίου για τους φοιτητές ιατρικής μόνο έπειτα από πέντε χρόνια εργασίας στη χώρα

Υπό μία βασική προϋπόθεση η λήψη πτυχίου για τους φοιτητές ιατρικής από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι φοιτητές ιατρικής που ξεκινούν το πανεπιστήμιο φέτος πρέπει να υ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου