Σε 15 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε Ιρανός κατάσκοπος από το αλβανικό δικαστήριο

Σε 15 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε Ιρανός κατάσκοπος από το αλβανικό δικαστήριο

Το Ειδικό Εφετείο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα καταδίκασε τον Ιρανό Bijan Pooladrag, ο οποίος κατηγορείται για τρομοκρατία, σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Ο Poolagrad κατηγορείται για μια σειρά από ποινικά αδικήματα όπως τρομοκρατική οργάνωση, επιθέσεις στο σύστημα υπολογιστών, παραβίαση μη εξουσιοδοτημένων δεδομένων υπολογιστών κ.λπ.

Υποπτεύεται ότι ήταν μέλος των μουτζαχεντίν και κάτοικος του καταυλισμού των ΜΕΚ στο Δυρράχιο για αρκετό καιρό, όπου ο κατηγορούμενος Pooladrag φέρεται να ενήργησε ως εισβολέας της ιρανικής κυβέρνησης στον καταυλισμό και είναι επίσης ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης .

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα, κατόπιν αιτήματος της SPAK, πραγματοποιήθηκαν διάφοροι έλεγχοι σε σπίτια και συλλόγους κάποιων πολιτών από το Ιράν, με την υποψία ότι ασκούν παράνομη κατασκοπευτική δραστηριότητα, κατά της ιρανικής αντιπολίτευσης στο Δυρράχιο. Ο Bijan Pooladrag είχε συνομιλίες και μηνύματα που απευθύνονταν σε ανθρώπους που ζουν στο Ιράν και οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι ήταν μέλη της Φρουράς της Επανάστασης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου