ΥΠΕΞ Κοσόβου: «Ο Ράμα να μην μας παριστάνει τον απεσταλμένο της ΕΕ»

ΥΠΕΞ Κοσόβου: «Ο Ράμα να μην μας παριστάνει τον απεσταλμένο της ΕΕ»

Η υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Donika Gërvalla, σε συνέντευξη στο Euronews Albania, σχολίασε τη σύγκρουση Ράμα-Κούρτι μετά την αποστολή στα ευρωπαϊκά γραφεία του σχεδίου για την Ένωση Σερβικών Δήμων από τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Η Gërvalla είπε ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Κοσσυφοπέδιο ως απεσταλμένος της ΕΕ, καθώς το Κοσσυφοπέδιο δεν βλέπει την Αλβανία ως μέρος της διεθνούς σκηνής, αλλά ως αδελφό - κράτος.

«Ο Ράμα δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με το Κοσσυφοπέδιο όπως συμπεριφέρεται ο εκπρόσωπος της ΕΕ γιατί έχουμε πολίτες και στις δύο πλευρές των συνόρων και όχι μόνο πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία αλλά μπορούμε να γίνουμε το καλύτερο παράδειγμα. Δεν είναι καν στο χέρι του πρωθυπουργού της Αλβανίας και των πρωθυπουργών άλλων χωρών της περιοχής να μας πουν πού πρέπει να μείνουν οι δήμαρχοι των δήμων που εκλέγονται με ψηφοφορία. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους προσπαθούν να συνεισφέρουν, αλλά η συμβολή δεν γίνεται ακυρώνοντας συναντήσεις ή καταθέτοντας προσχέδια στο Βερολίνο και τη Γαλλία, αλλά καθόμαστε μαζί και βρίσκουμε λύσεις που λειτουργούν», είπε η Gërvalla.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου