Διαγωνισμός 15 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό τις αλβανικής αστυνομίας με χημικά και πυροβόλα όπλα

Διαγωνισμός 15 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό τις αλβανικής αστυνομίας με χημικά και πυροβόλα όπλα

Η Αλβανική Κεντρική Υπηρεσία Προμηθειών θα πραγματοποιήσει τον Αύγουστο έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς στην ιστορία για την αγορά πυροβόλων και χημικών όπλων για την Αλβανική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη στο μητρώο προβλέψεων για προμήθειες, ο διαγωνισμός αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο και θα έχει αξία 1,63 δισ. λεκ ή 15,2 εκατ. ευρώ.

Αυτή είναι η υψηλότερη προσφορά που έχει κάνει ποτέ η κυβέρνηση για να εξοπλίσει την κρατική αστυνομία. Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του οπλισμού και του εξοπλισμού μάχης που χρησιμοποιεί η κρατική αστυνομία. Αλλά μέρος της σύμβασης προβλέπει επίσης την αγορά φυσικού αερίου, το οποίο χρησιμοποιεί η αστυνομία κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών.

Οι διαγωνισμοί για την αγορά όπλων για τον στρατό και την πολιτειακή αστυνομία αποτελούν συχνά αντικείμενο έντονων υποψιών για διαφθορά. Όχι μόνο λόγω του ότι αναπτύσσονται με μυστικές διαδικασίες ή περιορισμένους διαγωνισμούς, αλλά και επειδή αυτοί οι διαγωνισμοί καταλήγουν πάντα σε μια χούφτα 2-3 εταιρειών, που κατηγορούνται για ισχυρούς δεσμούς με την κυβέρνηση.

Πέρυσι η Αστυνομία πραγματοποίησε διαγωνισμό αξίας 700.000 ευρώ για την αγορά πιστολιών και τυφεκίων. Αλλά αυτή τη φορά το εύρος της προμήθειας είναι πολύ μεγαλύτερο και η ποσότητα όπλων και εξοπλισμού μάχης που πρόκειται να αγοραστεί είναι εξίσου μεγαλύτερη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου