Δένδιας: Η υπόθεση Μπελέρη δεν θα μπει κάτω από το χαλί

Δένδιας: Η υπόθεση Μπελέρη δεν θα μπει κάτω από το χαλί

«Η υπόθεση Μπελέρη δεν θα μπει κάτω από το χαλί», διαμήνυσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τη σύλληψη και την κράτηση του ομογενούς από την Αλβανία, εκλεγμένου δήμαρχου, Φρέντι Μπελέρη.

«Είναι κάτι το εξαιρετικά δυσάρεστο. Θα δημιουργήσει έντονες τριβές στις σχέσεις των χωρών και φοβάμαι να πω ότι θα δημιουργήσει και προβλήματα στην πορεία της Αλβανίας προς την Ευρώπη, κάτι το οποίο η Ελλάδα και θέλει και προωθεί και βοηθά. Έχουμε να κάνουμε με έναν εκλεγμένο δήμαρχο. Η κράτηση ενός εκλεγμένου δημάρχου, με τη δικογραφία που αυτήν την στιγμή υπάρχει, σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, δεν είναι κάτι το οποίο είναι παραδεκτό. Είδαμε τη δικογραφία, την αναλύσαμε. Τα στοιχεία που φαίνονται να περιλαμβάνονται δεν δικαιολογούν την προσωρινή κράτηση ενός εκλεγμένου δημάρχου» διευκρίνισε, μιλώντας στο Mega σχετικά με την υπόθεση.

«Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, πρέπει να βρεθεί λύση και αυτή είναι «να αφεθεί ελεύθερος προσωρινά ο δήμαρχος και από εκεί πέρα να δικαστεί μέσα σε ένα πλαίσιο κράτους δικαίου» συνέχισε ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω κάποια αίσθηση ότι αυτό (σ.σ. η σύλληψη) έχει να κάνει με τα ελληνοαλβανικά. Ευελπιστώ ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία θα βελτιωθούν, όμως αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο. Κάνουν λάθος αν θεωρήσουν ότι κάτι τέτοιο μπορούμε εύκολα να το βάλουμε κάτω από το τραπέζι, να το αγνοήσουμε ή να το ξεχάσουμε».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου