Καταγγελία των Μουτζαχεντίν στο Δυρράχιο για τη δολοφονία μέλους τους από την αλβανική αστυνομία

Καταγγελία των Μουτζαχεντίν στο Δυρράχιο για τη δολοφονία μέλους τους από την αλβανική αστυνομία

Από σήμερα το πρωί (20 Ιουνίου), η Κρατική Αστυνομία πραγματοποιεί εντατικό έλεγχο στον καταυλισμό του Δυρραχίου όπου φιλοξενούνται οι Ιρανοί Μουτζαχιεντίν (ΜΕΚ), όπου έχουν καταφύγει ακτιβιστές της ιρανικής αντιπολίτευσης. Οι πηγές ανέφεραν ότι διενεργούνται λεπτομερείς έλεγχοι σε ηλεκτρονικές συσκευές όπως υπολογιστές, τηλέφωνα, drones κ.λπ. Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας Muhamet Rrumbullaku, ενώ πηγές αναφέρουν ότι έχουν εκδοθεί 70 εντάλματα σύλληψης.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού καταυλισμού ΜΕΚ υποστηρίζει ότι η αλβανική αστυνομία σκότωσε ένα άτομο μέσα στον καταυλισμό και τραυμάτισε άλλους 36. Όμως η αλβανική αστυνομία λέει ότι οι ισχυρισμοί τους δεν είναι αληθινοί.

«Ένας κάτοικος του Ασράφ σκοτώθηκε από την επίθεση της αστυνομίας. Αυτή η κίνηση είναι μόνο για να κατευνάσει τους ιρανούς μουλάδες που πέφτουν. Αυτή η ενέργεια μοιάζει με αυτή της 17ης Ιουνίου που έγινε στο Παρίσι, αλλά αυτή είναι στα σύνορα της Αλβανίας. Αυτή είναι μια από τις πιο μαύρες μέρες στην Αλβανία. Αυτό που σας έγραψα δεν είναι η επίσημη θέση των αρχών του Ασράφ, αλλά αυτό που λένε οι κάτοικοι του Ασράφ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Μουτζαχεντίν, Σαχριάρ Κία.

Με δελτίο τύπου, η αστυνομία ενημέρωσε ότι οι έλεγχοι διενεργούνται στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου σε εφαρμογή των διαταγών ελέγχου που εκδόθηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK).

Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2022 η Αλβανία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν! Η διακοπή ήρθε αφού, σύμφωνα με την αλβανική κυβέρνηση, υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία ότι το Ιράν χρηματοδότησε την κυβερνοεπίθεση σε διαδικτυακές υπηρεσίες της Αλβανίας, όταν Ιρανοί χάκερ δημοσίευσαν βίντεο και ευαίσθητα δεδομένα στον ιστότοπο «Homeland Justice».

...

Οι Ιρανοί χάκερς δημοσίευσαν τις υποκλοπές της Αλβανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Οι Ιρανοί χάκερς δημοσίευσαν χτες τα βίντεο με τις υποκλοπές της Αλβανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών SHISH. Ένα από τα βίντεο που δημοσίευσε η «Homeland Justice» δείχνει υποκλοπές σε μια από τις πρεσβείες...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου