Την έκδοση Αλβανού επιχειρηματία στην Ισπανία με ακίνητα στη Χιμάρα αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Την έκδοση Αλβανού επιχειρηματία στην Ισπανία με ακίνητα στη Χιμάρα αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Ο επιχειρηματίας Nikolin Janina θα εκδοθεί στην Ισπανία, χώρα όπου κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας ανέτρεψε την απόφαση του Εφετείου, για το αφεντικό της εταιρείας κεραμιδιών «Porcelanosa».

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους το Εφετείο απέρριψε το αίτημα της Εισαγγελίας Τιράνων να επιτραπεί η έκδοσή του, αίροντας ταυτόχρονα το μέτρο ασφαλείας που ίσχυε σε βάρος του.

Μετά την απόφαση αυτή, η Εισαγγελία Τιράνων προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου η δικαστής Albana Vokshi, αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση του Εφετείου. Ο Αλβανός επειχειρηματίας συνελήφθη τον Μάιο του 2022, αφού η Interpol Tirana έλαβε κόκκινη κάρτα με το όνομα του.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο των Τιράνων είχε αποφασίσει νωρίτερα ότι έπρεπε να εκδοθεί στην Ισπανία, για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά εκμεταλλευόμενος τις νομικές ευκαιρίες αφέθηκε ελεύθερος με το σκεπτικό ότι όταν κηρύχθηκε καταζητούμενος, η Αλβανία δεν είχε κάποια συμφωνία έκδοσης στην Ισπανία.


Μεταξύ των περιουσιακών του στοιχείων, τα οποία ανέρχονται περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβάνονται και ακίνητα στη Χιμάρα. Ο ίδιος είχε προχωρήσει στην αύξηση των ακινήτων του, αγοράζοντας εδαφικές εκτάσεις χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (βοσκοτόπια, ελαιώνες και οικόπεδα) στο Πόρτο Παλέρμο (Πάνορμος) Χιμάρας, στην πόλη της Χιμάρας και στους Δρυμάδες.

...

Σύλληψη Αλβανού διακινητή κοκαΐνης που διατηρούσε ακίνητα στη Χιμάρα

Στη σύλληψη ενός 56χρονου Αλβανού, αρχηγού κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης προχώρησαν σήμερα οι αλβανικές αστυνομικές αρχές, ο οποίος έχει κηρυχθεί διεθνώς καταζητούμενος από τις ισπανικές αρχές. Πρόκε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου