Σύλληψη Αλβανού διακινητή κοκαΐνης που διατηρούσε ακίνητα στη Χιμάρα

Σύλληψη Αλβανού διακινητή κοκαΐνης που διατηρούσε ακίνητα στη Χιμάρα

Στη σύλληψη ενός 56χρονου Αλβανού, αρχηγού κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης προχώρησαν σήμερα οι αλβανικές αστυνομικές αρχές, ο οποίος έχει κηρυχθεί διεθνώς καταζητούμενος από τις ισπανικές αρχές.

Πρόκειται για τον Nikolin Janina (Νικολίν Γιανίνα), ιδιοκτήτη της εταιρείας ειδών οικοδομικών υλικών και πολυτελών ειδών υγιεινής «Porcelanosa», κάτοικος Τιράνων, που κηρύχθηκε διεθνώς καταζητούμενος, αφού οι δικαστικές αρχές στην Ισπανία εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης, για το ποινικό αδίκημα της «Διακίνησης ναρκωτικών», που προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα της Ισπανίας.

Πιο συγκεκριμένα η δίωξή του αφορά, την εμπλοκή του σε εγκληματική ομάδας αποτελούμενη από Ισπανούς και Τούρκους πολίτες που διακινούν ηρωίνη, μορφίνη και όπιο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν 3 κιλά και 380 γραμμάρια ηρωίνης.

Το 2017, η Δίωξη Σοβαρών Εγκλημάτων ξεκίνησε έρευνα για τον Janina με την κατάσχεση ορισμένων περιουσιακών του στοιχείων, αλλά 1 χρόνο αργότερα το τότε Δικαστήριο Σοβαρών Εγκλημάτων διέταξε την άρση της κατάσχεσής τους.

Μεταξύ των περιουσιακών του στοιχείων, τα οποία ανέρχονται περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβάνονται και ακίνητα στη Χιμάρα. Ο ίδιος είχε προχωρήσει στην αύξηση των ακινήτων του, αγοράζοντας εδαφικές εκτάσεις χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (βοσκοτόπια, ελαιώνες και οικόπεδα) στο Πόρτο Παλέρμο (Πάνορμος) Χιμάρας, στην πόλη της Χιμάρας και στους Δρυμάδες.

Ένας ακόμη εγκληματίας, καταφέρνει μέσω του «μαύρου χρήματος», στη χώρα όπου η παρανομία είναι «νόμος» να κατασπαράξει τα παράλια του τόπου μας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου