250 εκατ. ευρώ από διακίνηση ναρκωτικών - Ο 52χρονος Αλβανός που συνέλαβε το ΣΔΟΕ

250 εκατ. ευρώ από διακίνηση ναρκωτικών - Ο 52χρονος Αλβανός που συνέλαβε το ΣΔΟΕ

Συνελήφθη ένας 52χρονος αλβανικής καταγωγής μετά από πολύμηνη συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του ΣΔΟΕ με τις αρμόδιες ολλανδικές αρχές. Ο άνδρας που πιστεύεται ότι ήταν ο εγκέφαλος ενός μεγάλου καρτέλ ναρκωτικών βρέθηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα και καταζητείται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στην Ολλανδία από το εμπόριο ναρκωτικών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κωδικοποιημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για διάστημα περίπου 10 μηνών διακινήθηκαν 250.000.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του υπόπτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε τραπεζογραμμάτια από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά, δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, τουρκικές λίρες, ντιράμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ραντ του Ν. Αφρικής.

Οι αρχές κατέσχεσαν επίσης κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένου ενός κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, ένα tablet, έναν ψηφιακό δίσκο και κάρτες SIM.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου