Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Αλβανίας ακυρώνει διαγωνισμό 3,4 εκατ. ευρώ μετά από κατηγορίες για διαφθορά

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Αλβανίας ακυρώνει διαγωνισμό 3,4 εκατ. ευρώ μετά από κατηγορίες για διαφθορά

Μετά από κατηγορίες για διαφθορά, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (KLGJ) αναγκάστηκε να ακυρώσει τον διαγωνισμό των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ για την «Αγορά Δικαστικού Εξοπλισμού Ασφαλείας». Την απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Προμηθειών. Ο διαγωνισμός για εξοπλισμό ασφαλείας στα δικαστήρια προκηρύχθηκε από το KLGJ στις 15 Μαΐου. Αμέσως μετά τη δημοσίευση της διαδικασίας, καταγγέλθηκε στην Επιτροπή Δημοσίων Συμβάσεων από την εταιρεία Advanced Business Solutions διαφθορά και προκαθορισμό του νικητή θέτοντας παράλογα κριτήρια στον διαγωνισμό. Αμέσως μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού, η εταιρεία Advanced Business Solutions κατηγόρησε ότι τα κριτήρια που έθεσε η KLGJ στον κύριο διαγωνισμό είναι καταχρηστικά και εξηγούνται μόνο με την υπόθεση της ευνοϊκότητας συγκεκριμένου φορέα.

Το σκάνδαλο του διαγωνισμού ήταν με περιορισμένο ταμείο 372 εκατ. λεκ (3,4 εκατ. ευρώ). Στις 26 Μαΐου, η επικεφαλής του KLJ, Naureda Llagami αποφάσισε να ακυρώσει το διαγωνισμό με το επιχείρημα ότι τα έγγραφα του διαγωνισμού περιέχουν σημαντικές ελλείψεις.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης στην ιεραρχία του δικαστικού συστήματος. Πρακτικά ο θεσμός στην κορυφή της καταπολέμησης της διαφθοράς. Οι επίσημες και ευθείες κατηγορίες για προκαθορισμό του νικητή στον διαγωνισμό για τις κάμερες αποτελούν σημαντική κηλίδα στην εικόνα του θεσμού που πρέπει να αποτελέσει πρότυπο στη μάχη κατά της διαφθοράς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου