Έμμεση επιβεβαίωση της Αλβανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την επίσκεψη της Επικεφαλής της στη Σερβία

Έμμεση επιβεβαίωση της Αλβανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την επίσκεψη της Επικεφαλής της στη Σερβία

Ο αρχηγός της Αλβανικής αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα έγραψε ότι η μυστική επίσκεψη της Επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας (SHISH) στο Βελιγράδι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου, της Αλβανίας, της περιοχής και του ΝΑΤΟ.

H SHISH δεν διέψευσε ποτέ αυτή την επίσκεψη. Έμμεσα, η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από τη SHISH και τα ΜΜΕ του Έντι Ράμα, που διένειμαν «ψευδείς ειδήσεις» για να αντικρούσουν τη δήλωση του Σαλί Μπερίσα.

Ο δημοκρατικός πρόεδρος, Σαλί Μπερίσα, δεν δήλωσε ποτέ ότι η επίσκεψη έγινε πριν από δέκα ημέρες, αλλά αυτό ήταν μια εφεύρεση των μέσων ενημέρωσης του Ράμα για να καλύψουν την ορθότητα της είδησης.

Τα ΜΜΕ αυτά, δηλώνουν ότι η επίσκεψη δεν έγινε επειδή στις 22 Μαΐου και ότι η Vlora Hyseni βρισκόταν στην Αλβανία στην τελετή για το Defender 2023. Δημοσίευσαν μάλιστα και κάποια πλάνα για αυτό, χωρίς καμία σχέση με το γεγονός που κατήγγειλε ο Μπερίσα. Ο δημοκρατικός πρόεδρος γράφει στο σχόλιό του ότι η επικεφαλής του SHISH ξεκίνησε το έργο της με μια μυστική επίσκεψη στο Βελιγράδι, χωρίς να αναφέρει τις τελευταίες 10 ημέρες.

Από την άλλη, όμως, η είδηση για την επίσκεψη της Hyseni στο Βελιγράδι το τελευταίο δεκαήμερο διαδόθηκε πριν από λίγες μέρες από κάποια φιλοκυβερνητικά δημοσιογραφικά portal.

Αυτή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, αλλά το πιο σοβαρό σε αυτή την ιστορία είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω των μέσων ενημέρωσης της να διαδώσει μια «ψεύτικη είδηση» κατά του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε ότι η Vlora Hyseni απολύθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας της υπηρεσίας πληροφοριών στο Κοσσυφοπέδιο μετά από υποψίες για διασυνδέσεις με τη Σερβία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου