Δήμος Αθηναίων: Ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωση των Μπελέρη και Κοκαβέση

Δήμος Αθηναίων: Ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωση των Μπελέρη και Κοκαβέση

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται από τις αλβανικές αρχές από τις 12 Μαΐου, υιοθέτησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μετά από εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Το δημοτικό συμβούλιο στο ψήφισμά του σχετικά με τη σύλληψη του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Φρέντι Μπελέρη, και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών, Παντελή Κοκαβέση, επισημαίνει -μεταξύ άλλων την άμεση ανάγκη απελευθέρωσης των δύο διακεκριμένων μελών της ελληνικής μειονότητας, τονίζοντας ότι «η εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της».

Επίσης, αναφέρεται ότι «η γειτονική χώρα καλείται να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρέχοντας συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής και κοινοτικής περιουσίας και με σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και την ανθρώπινη ζωή. Οφείλει δε, να απελευθερώσει άμεσα τους δύο άνδρες, ακολουθώντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου».

Παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο γιος του δημάρχου Χειμάρρας, Πέτρος Μπελέρης, ο αδερφός του Λεονάρδος, καθώς και ο προέδρος Χειμαρριωτών Αθήνας, Θοδωρής Γκούμας.

Σημειώνεται ότι το ψήφισμα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ υπερψήφισε η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι Εσύ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην παρέμβασή του τόνισε: «Να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε να αφήνουμε στην άκρη τις ιδεολογικοπολιτικές μας διαφορές και να βγαίνουμε λίγο από τα δόγματά μας, όταν δύο άνθρωποι και μάλιστα συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί, είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη φυλακή. Και είναι χρέος μας, όχι μόνο εθνικό, αλλά και ηθικό, να τους στηρίξουμε με κάθε μέσο».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο ψήφισμα και με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Η Αθήνα σήμερα στέλνει μήνυμα συμπαράστασης και στέκεται δίπλα στον δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και στον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Παντελή Κοκαβέση, που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αλβανία.
Με ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει πως η σημαντική Ελληνική Εθνική Μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, καλεί τη γειτονική χώρα να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και να απελευθερώσει άμεσα τους δύο άνδρες ακολουθώντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου.
ΥΓ: Αν αναρωτιέστε γιατί το ψήφισμα δεν είναι «ομόφωνο», η απάντηση είναι απλή: οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα δεν το στήριξαν.Τα συμπεράσματα δικά σας…(Στη φωτό σήμερα στο Δημαρχείο με τον γιο και τον αδερφό του Φρέντη Μπελέρη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Θεόδωρο Γκούμα).

by Κώστας Μπακογιάννης via Facebook

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου