Διαφημιστική καμπάνια της Μ. Βρετανίας για την αποτροπή των Αλβανών από τη λαθρομετανάστευση

Διαφημιστική καμπάνια της Μ. Βρετανίας για την αποτροπή των Αλβανών από τη λαθρομετανάστευση

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας έχει ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία που στοχεύει στους Αλβανούς πολίτες για να τους αποτρέψει από τη μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι διαφημίσεις, οι οποίες θα εμφανίζονται στα αλβανικά στο Facebook και στο Instagram, θα προειδοποιούν ότι οι άνθρωποι «θα τιμωρηθούν με κράτηση και απέλαση» εάν πραγματοποιήσουν το ταξίδι.

Η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι η εκστρατεία, που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, θα «καθιστά σαφείς τους κινδύνους» που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες σε μικρές βάρκες. Το Εργατικό Κόμμα είπε ότι η κίνηση «απαιτιώνει την πεποίθηση» και το σύστημα ασύλου ήταν «σε χάος».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αλβανία είναι μια «ασφαλής και ευημερούσα χώρα» και πολλοί υπήκοοι «ταξιδεύουν σε πολλές χώρες για να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» προτού υποβάλουν «ψευδείς αιτήσεις ασύλου όταν φτάσουν».

Η εκστρατεία ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε από την κυβέρνηση τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ είπε ότι η εκστρατεία θα «λειτουργήσει προληπτικά στην πηγή προτού οι άνθρωποι ξεκινήσουν επικίνδυνα και περιττά ταξίδια».

Η Αλβανία ήταν η πιο κοινή υπηκοότητα που υπέβαλε αίτηση για άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο το έτος έως τον Μάρτιο του 2023, με 13.714 αιτήσεις από Αλβανούς υπηκόους.

Ο Jenrick είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τα σκάφη και η εκστρατεία, που ξεκίνησε στην Αλβανία αυτή την εβδομάδα, είναι μόνο ένα στοιχείο του έργου του Υπουργείου Εσωτερικών για να διαλύσει τους μύθους για τα παράνομα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, να εξηγήσει την πραγματικότητα και να καταπολεμήσει ψέματα που πωλούνται από κακούς λαθρέμπορους που κερδίζουν από αυτό το βρώμικο εμπόριο».

Η κυβέρνηση δεν θα πει πόσο αναμένεται να κοστίσει η διαφήμιση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου