Φάκελος Μπελέρη: Οι έρευνες πρέπει να συμπεριλάβουν και την αστυνομία για κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων

Φάκελος Μπελέρη: Οι έρευνες πρέπει να συμπεριλάβουν και την αστυνομία για κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων

Ο δικηγόρος Genc Gjokutaj, καλεσμένος χθες Σάββατο σε εκπομπή στο Euronews Albania, μίλησε για τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις τοπικές εκλογές στην Αλβανία.
Ο Gjokutaj είπε ότι για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η έρευνα, τότε δεν θα πρέπει να ερευνηθεί μόνο ο Μπελέρης, αλλά και η αστυνομία για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι η υπόθεση θα πρέπει να ερευνηθεί από το Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Αλβανίας (BKH), καθώς θυμίζει σκευωρία από την πρώην Κρατική Ασφάλεια.

«Το δικαστήριο έχει δύο καθήκοντα. Ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος καθώς θα κρίνουν τα γεγονότα που υπάρχουν. Η έρευνα δεν πρέπει να επεκταθεί μόνο στους Μπελέρη και Κοκαβέση, αλλά να επεκταθεί και στην αστυνομία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εδώ έγινε «δήθεν» λάθος. Αυτό το θέμα έπρεπε να είχε ερευνηθεί από την αρχή από το BKH. Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), έχει θέσει πρότυπα και άνθρωποι έχουν καταδικαστεί με έμμεσα στοιχεία. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων. Εκεί έγιναν ενέργειες προσομοίωσης από συνεργάτη της αστυνομίας. Στις 8 Μαιου όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν εντός της ημέρας κατεπειγόντως. Ο «πράκτορας» πρέπει να έχει εξουσιοδότηση, αλλά ενεπλάκη και ο αδερφός του με τα αρχικά A.R που έχει τα ίδια αρχικά. Έχει διαπράξει αυτές τις ενέργειες αλλά δεν είναι εξουσιοδοτημένος. Ο νόμος λέει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσομοιωτικές ενέργειες για προκαλούμενες από το άτομο που προσομοιώνει», είπε ο Gjokutaj.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου