Ράμα για τη νίκη Μπελέρη: Δεν θα μιλήσω μέχρι να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα

Ράμα για τη νίκη Μπελέρη: Δεν θα μιλήσω μέχρι να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα

Ο Έντι Ράμα δήλωσε πως προτιμά να μην μιλήσει για τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη που κέρδισε τη Χιμάρα και για τα όσα δήλωσε ο πολιτικός κόσμος από ελληνικής πλευράς. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ράμα είπε ότι προτιμά να σεβαστεί τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα και ότι θα εκφραστεί όταν αυτές τελειώσουν.

«Θέλω να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σοφία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μου και από την πλευρά μας. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την Ελλάδα, με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον Υπουργό Δένδια, να φτιάξουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να βάλω τα δυνατά μου πριν αντιδράσω αναλογικά.

Θέλω να δείξω ότι τα όργανα δικαιοσύνης στην Αλβανία μπορεί να έχουν τα ελαττώματα τους, αλλά κανείς, ξεκινώντας από εμένα, δεν αμφισβήτησε ποτέ τις αποφάσεις τους, πόσο μάλλον άλλοι, εκτός Αλβανίας, να αμφισβητούν τον ρόλο τους» - είπε ο Ράμα.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Χιμάρα είναι παράδειγμα για τον τρόπο που διεξήχθησαν οι εκλογές, όσον αφορά την ψυχραιμία και τη μη καταγραφή περιστατικών. Ο Ράμα είπε επίσης ότι η ελληνική μειονότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τροφή για εκλογικά ζητήματα.

«Οι εκλογές στη Χιμάρα έδειξαν κάτι εντελώς διαφορετικό, έγιναν με απόλυτη ηρεμία, η ψηφοφορία έγινε χωρίς επεισόδια, υπήρχαν εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, δημοσιογράφοι από όλα τα αλβανικά και ελληνικά ΜΜΕ και έγινε ειρηνική καταμέτρηση.

Τελικά κέρδισε με μια χούφτα ψήφους, αλλά δεν πειράζει και αυτό καταρρίπτει εντελώς κάθε είδους επιχείρημα ότι έγινε προσπάθεια νίκης με εξωνομικές και εκλογικές μεθόδους. από την πλευρά μας», είπε ο Ράμα.

«Δύο τρεις μέρες πριν από την εγγραφή των υποψηφίων, η εισαγγελία μαζί με την Κρατική Αστυνομία συνέλαβαν έναν υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Μπουλκίζα. Για μια υπόθεση και με μια κατηγορία που ακόμα δεν ξέρω την ουσία της, δεν μου πέρασε από το μυαλό να υψώσω τη φωνή μου και να ζητήσω από την εισαγγελία να προσκομίσει τα στοιχεία γιατί έτσι θέλω. Δεν σκέφτομαι καν να αμφισβητήσω τα στοιχεία και τις αποφάσεις τους.

Δεν υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες στην Αλβανία με αλβανική υπηκοότητα και άλλη για τους ελληνικής υπηκοότητας. Τα όργανα δικαιοσύνης εχουν τα ελαττώματα και τα βάρη τους. Έτσι άκουσα πολλά, αλλά προτίμησα να μην μιλήσω. Δεν θα μιλήσω μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Έχω ακούσει και Σύριζα και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία θεωρούνται τα αντίστοιχα αδελφικά για το αλβανικό σοσιαλιστικό, να μιλάνε έντονα για αυτό το ζήτημα. Η ελληνική μειονότητα δεν είναι μπάλα από κρέας να πετιέται από πέρα δώθε για προεκλογικούς σκοπούς», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου