Φαρσοκωμωδία οι κατηγορίες κατά του Μπελέρη

koko

Θα γελούσαν και οι πέτρες αν δεν ήταν τόσο βίαιο και βρώμικο το χτύπημα στην δημοκρατική λειτουργία του αλβανικού κράτους από τον ίδιο τον ηγέτη και τα όργανά του.

Σύμφωνα με το πρακτικό που υπογράφει ο αξιωματικός της δικαστικής αστυνομίας, ο Μπελέρης συνελήφθη επ' αυτοφώρω να εξαγοράζει την ψήφο κάποιου από τους στενούς του συνεργάτες. Μαθαίνουμε ότι ο Μπελέρης κατηγορείται για εξαγορά ψήφου. Δύο από τα άτομα που ήταν μαζί του κατηγορούνται για συνέργεια ενώ ο τρίτος υποτίθεται ότι είναι ο ψηφοφόρος που πήρε τα λεφτά για να ψηφίσει Μπελέρη.
Προφανώς η προβοκάτσια ήταν στημένη και το κατηγορητήριο έτοιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει νομική εξέλιξη αυτή η υπόθεση για λόγους που θα εξηγήσουμε αμέσως παρακάτω. Οι συλληφθέντες είναι όλοι φίλοι εδώ και δεκαετίες και συναγωνιστές. Τα πρόσωπά τους τα βρίσκει κανείς διαχρονικά σε όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις του Μπελέρη. Ο ένας είναι δικηγόρος του, ο άλλος είναι ο κολλητός του φίλος εδώ και δεκαετίες και ο τρίτος είναι σύζυγος υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με την παράταξή του και διαχρονικός υποστηρικτής του. Κανείς από αυτούς δεν θα μπορούσε προφανώς να «πουλήσει» την ψήφο του στον Μπελέρη. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει όσους έστησαν την προβοκάτσια αφού στόχος τους είναι ο εκφοβισμός και η καταστολή του κύματος των ψηφοφόρων του Μπελέρη. Η υπόθεση ενδεχομένως θα τραβούσε περισσότερο αν δεν έκαναν ένα και μοναδικό λάθος εκείνοι που εκτέλεσαν την εντολή. Η σύλληψη έγινε μπροστά από το μαγαζί ενός από τους συλληφθέντες το οποίο διαθέτει κάμερες και έτσι όλος ο κόσμος είδε από την αρχή πως δει πως δεν υπάρχει καμία παράνομη δραστηριότητα την ώρα της υποτίθεται επ' αυτοφώρω σύλληψης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου