Η επιδρομή στις περιουσίες των Χιμαραίων από τους στρατηγικούς επενδυτές

Η επιδρομή στις περιουσίες των Χιμαραίων από τους στρατηγικούς επενδυτές

Στρατηγικοί επενδυτές, αλλά και άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ κάτοικοι της Χιμάρας, κάνουν επιδρομή στα ακίνητα της περιοχής. Σύμφωνα με τους κατοίκους, εδώ και χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με την αλλοτρίωση και την καταπάτηση των περιουσιών τους. Οι πολίτες λένε ότι έχουν όλα τα δικαιολογητικά και τα έγγραφα, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν καταστεί άκυρα από τις παρεμβάσεις της τοπικής και κεντρικής εξουσίας.

Η περιοχή της Χιμάρας παραμένει ιδιαίτερα περιζήτητη από τους κυβερνώντες και το κράτος την έχει από κοντά για να καταβροχθίσει τις περιουσίες της. Πολλοί Χιμαριώτες έχουν διενέξεις για τα κτήματα τους με αγνώστους που, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν υπήρξαν ποτέ κάτοικοι της περιοχής. Οι πολίτες λένε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν νόμιμα έγγραφα εδώ και δεκαετίες, εμφανίστηκαν άλλοι ιδιοκτήτες ξαφνικά με πρόφαση την αλληλοεπικάλυψη.

Οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της παρέμβασης της τοπικής και κεντρικής κυβέρνησης, μέσω της αλλοτρίωσης περιουσιών και συχνά η κατάσταση έχει κλιμακωθεί ακόμη και σε πράξεις βίας, μέχρι και με τη χρήση όπλων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου