Ράμα στο Φόρουμ των Δελφών: «Η Τουρκία είναι το κλειδί για την ασφάλεια της Ευρώπης»

Ράμα στο Φόρουμ των Δελφών: «Η Τουρκία είναι το κλειδί για την ασφάλεια της Ευρώπης»

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται στην Ελλάδα συμμετέχει και ο Έντι Ράμα. Σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει στα σοβαρά την Τουρκία. Όπως πρόσθεσε, ζητήθηκε από την Τουρκία να πραγματοποιήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις, αλλά παρόλα αυτά έμεινε πίσω από την ΕΕ.

«Πρέπει να κατανοήσουμε τους λόγους γιατί ορισμένες διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικές συμπεριφορές και αντιδράσεις. Αυτό που πιστεύω είναι ότι πέρα από το τι θα φέρουν οι εκλογές, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, νομίζω ότι ο Ερντογάν έχει κάνει θαυμάσια δουλειά για τη χώρα του. Έχει φέρει μεγάλες αλλαγές.

Αναμφίβολα, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά μπορώ να πω ότι η ΕΕ πρέπει να συζητήσει τη συμπεριφορά της τη στιγμή που ζητήθηκε από την Τουρκία να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις και αφού έγιναν, η Τουρκία έμεινε πίσω. Υπήρχαν κάποιες όχι απλές καταστάσεις και αυτό που ακολούθησε είναι μια περίπλοκη κατάσταση.

Αλλά ένα πράγμα είναι αναμφισβήτητο, με ή χωρίς τον Ερντογάν, η Τουρκία είναι το κλειδί για την ασφάλεια της Ευρώπης και η Ευρώπη πρέπει να το πάρει στα σοβαρά», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου