Επαναπατρισμός για 50 Αλβανούς λαθρομετανάστες από την Αγγλία

Επαναπατρισμός για 50 Αλβανούς λαθρομετανάστες από την Αγγλία

Σήμερα Πέμπτη στις 13:00, προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο των Τιράνων από την Αγγλία αεροπλάνο με περισσότερους από 50 λαθρομετανάστες Αλβανούς.

Είναι γνωστό ότι οι Αλβανοί έχουν στραφεί προς το βρετανικό κράτος αυτά τα τελευταία χρόνια και στεγάζονται σε καταυλισμούς. Ανάμεσά τους υπήρχαν άτομα που ζήτησαν να επιστρέψουν, ενώ άλλα εκδόθηκαν από τις αρχές παρά τη θέλησή τους.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας εφαρμόζει ρητά το νέο σχέδιο νόμου και την επιχείρηση "Bridora", όπου συμπεριλαμβάνεται η έκδοση των Αλβανών λαθρομεταναστών και όσων έφτασαν στη χώρα μέσω της Μάγχης με παράνομες λέμβους ή μικρά σκάφη. Από το 2021 και μετά, οι ροές των Αλβανών κυρίως λαθρομεταναστών αυξήθηκε ραγδαία με τις αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η μη σταθερή πολιτική κατάσταση στη Βρετανία κατά το 2012-2022 βόλεψε αρκετές εγκληματικές οργανώσεις να εισπράξουν τεράστια ποσά διακινώντας απελπισμένους ανθρώπους, αλλά και να τους μυούν στον υπόκοσμο. Όμως με την έγερση του Σουνάκ στην εξουσία, τα μέτρα για την κατάσταση έγιναν πολύ αυστηρότερα. Πολλά παιδιά και ανήλικα επίσης, παραμένουν αγνοούμενα και άλλα είναι ασυνόδευτα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου