Συνάντηση Αλβανού ΠτΔ με Αμερικανό Γερουσιαστή

Συνάντηση Αλβανού ΠτΔ με Αμερικανό Γερουσιαστή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Bajram Begaj, υποδέχθηκε σήμερα τον Αμερικανό γερουσιαστή, Steve Daines, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία.

Ο γερουσιαστής Daines συνοδευόταν σε αυτή τη συνάντηση από την Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ.

Αναφερόμενος στις άριστες σχέσεις της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, ο Πρόεδρος Begaj εκτίμησε ότι η επίσκεψη του γερουσιαστή Daines στην Αλβανία έρχεται σε μια σημαντική στιγμή, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο των δυναμικών εξελίξεων στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Πρόεδρος Begaj υπογράμμισε ότι οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι πρωταρχικής σημασίας για την Αλβανία και τους Αλβανούς.

Αναφερόμενος στους ισχυρούς φιλικούς και ανθρώπινους δεσμούς, ο Begaj εκτίμησε ότι είναι πολυδιάστατοι και πολύ δυναμικοί και ότι η Αλβανία θα παραμείνει πιστός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ολόπλευρη βοήθεια που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην Αλβανία, ιδίως στο πλαίσιο των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση του κράτους δικαίου και την εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών, όπου η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης έλαβε αναμφίβολα την κύρια προσοχή.

Ο Πρόεδρος Begaj εκτίμησε τη στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας με τις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου