Κρυφτούλι με την αστυνομία έπαιξε Αλβανός καλλιεργητής χασίς στο Λίβερπουλ

Κρυφτούλι με την αστυνομία έπαιξε Αλβανός καλλιεργητής χασίς στο Λίβερπουλ

Ένας Αλβανός στην Αγγλία, στο σπίτι του οποίου ανακαλύφθηκε τυχαία καλλιέργεια κάνναβης από τους επισκευαστές που είχε καλέσει, προσπάθησε να κρυφτεί από την αστυνομία σκαρφαλώνοντας στην ταράτσα.

Ο υδραυλικός που είχε καλέσει στο σπίτι του στο Λίβερπουλ είχε εντοπίσει ένα κανονικό εργοστάσιο ναρκωτικών και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν ανακάλυψαν περίπου 200 παράνομα φυτά και την ονόμασαν «μια περίπλοκη επιχείρηση κάνναβης σε έξι δωμάτια του διαμερίσματος».

Ο Αλβανός προσπάθησε να ξεφύγει από την αστυνομία σκαρφαλώνοντας στην ταράτσα, αλλά εν τέλει συνελήφθη .

Χθες στο δικαστήριο του Λίβερπουλ ειπώθηκε ότι ο 32χρονος Λίκα «προσλήφθηκε» από άλλον για να φροντίζει την παράνομη καλλιέργεια κάνναβης.

Ο εισαγγελέας Κρίστοφερ Χόπκινς είπε: «Ο Λίκα προσλήφθηκε για να διευθύνει και να διαχειρίζεται τα φυτά φροντίζοντας τα».

Οι αρχές είπαν ότι δεν γνωρίζουν πολλά για τον παράνομο μετανάστη.

Η δικηγόρος του κατηγορουμένου, Olivia Beesley, είπε ότι στον Λίκα είχαν προσφερθεί 100 λίρες την ημέρα για να εκτελέσει το έργο του και ότι είχε φύγει από την Αλβανία για οικονομικούς λόγους. Είχε περάσει τη Μάγχη με παράνομο σκάφος τον Σεπτέμβριο του 2022 και ισχυρίζεται ότι πλήρωσε 5.000 ευρώ για το επικίνδυνο ταξίδι.

Και πρόσθεσε: «Ήθελε να δουλέψει αλλά δεν ήξερε πώς να το κάνει νόμιμα. Ο κατηγορούμενος καταλαβαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθεί για το παράπτωμά του και είναι έτοιμος να το δεχτεί.

Καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση. Το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση και την καταστροφή των ναρκωτικών που βρέθηκαν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου