Απορρίφθηκε το αίτημα για διαγραφή του συνασπισμού «Μαζί Κερδίζουμε»

Απορρίφθηκε το αίτημα για διαγραφή του συνασπισμού «Μαζί Κερδίζουμε»

Το Εκλεκτορικό Σώμα απέρριψε το αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος (επικεφαλής Alibeaj) για τη διαγραφή του Συνασπισμού «Μαζί Κερδίζουμε».

Ο συνασπισμός που εκπροσωπεί τους υποψηφίους του Σαλί Μπερίσα μαζί με τους συμμάχους του, για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, θα συνεχιστεί σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Ilirjan Celibashi.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο επίσημος εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, Indrit Sefa, υποστήριξε ότι το όνομα και το λογότυπο του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης χρησιμοποιούνταν στα έγγραφα που είχαν κατατεθεί προηγουμένως στην εκλογική επιτροπή.

Οι ισχυρισμοί αυτοί απορρίφθηκαν από τους εκπροσώπους της επιτροπής, οι οποίοι δήλωσαν ότι τα ονόματα των Sali Berisha και Δημοκρατικού Κόμματος αφαιρέθηκαν από τον συνασπισμό με εντολή του Celibashi.

Από την άλλη, εκπρόσωποι του συνδυασμού «Μαζί Κερδίζουμε» δήλωσαν ότι τη στιγμή που κατατέθηκε το αίτημα δεν είχε ληφθεί ακόμη απόφαση για το ποιο κίνημα θα έχει τη σφραγίδα και το λογότυπο του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Εντός αυτής της εβδομάδας αναμένεται να εγγραφούν οι υποψήφιοι και τα δημοτικά συμβούλια που θα πάνε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι του Enkelejd Alibeaj συνεχίζουν να αποχωρούν από την κούρσα για τη δημαρχία. Το όνομα που παρουσιάστηκε στην Κρούγια ήταν το τελευταίο που υπέβαλε το αίτημα.

Ο Ilirian Celibashi λέει ότι τα ονόματα διαγράφονται από το ψηφοδέλτιο εάν η παραίτηση υποβληθεί πριν από τη στιγμή της έγκρισης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου