Τις προτεραιότητες του για την Αλβανία παρουσίασε στη Γερουσία ο αντικαταστάτης της Κιμ

Τις προτεραιότητες του για την Αλβανία παρουσίασε στη Γερουσία ο αντικαταστάτης της Κιμ

Ο David J. Kostelancik, ο οποίος διορίστηκε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν ως Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία, παρουσίασε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια της συνόδου επιβεβαίωσης, τις προτεραιότητές του ως πρέσβης:

«Εάν διοριστώ σε αυτή τη θέση, θα συνεργαστώ με την Αλβανία για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και των θεσμών δικαιοσύνης. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ορίσει την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος ως μέρος της εθνικής μας στρατηγικής. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», είπε ο κ. Kostelancik. Η πρόοδος της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης θα βοηθήσει την πρόοδο της Αλβανίας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τόνισε.

Ένας από τους τομείς στενής συνεργασίας των δύο χωρών, είπε ο πρέσβης, θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής εταιρικής σχέσης. Η κυβερνοεπίθεση του Ιράν στην Αλβανία το 2022, είπε, έδειξε την ανάγκη να επενδύσει σε υποδομές και εκπαίδευση για να οικοδομήσει ένα βιώσιμο κυβερνοσύστημα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, έχουν στείλει εμπειρογνώμονες στην Αλβανία για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί και έχουν προσφέρει 50 εκατομμύρια δολάρια για το σκοπό αυτό.

Τρίτη προτεραιότητα, τόνισε, θα είναι η ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος. Τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ο πρέσβης, εξυπηρετούνται μέσω μιας διαφανούς αγοράς στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου