Σύλληψη Αλβανού υποστηρικτή του ISIS στις ΗΠΑ

Σύλληψη Αλβανού υποστηρικτή του ISIS στις ΗΠΑ

Ένας ακραίος εξτρεμιστής του Ισλαμικού Κράτους από το Γιόνκερ συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές την Παρασκευή για σχέδιο δολοφονίας αστυνομικών και του δημάρχου της πόλης. Ο 32χρονος Αλβανός Ρίντον Κόλα έστειλε άμεσο μήνυμα στην αστυνομία του Γιόνκερς, λέγοντας: Θα καταπατήσω τους μπάτσους του Γιόνκερ και τα αφεντικά τους κατά μήκος της οδού ΜακΛίν. Θα είναι μια σκηνή τρόμου. . . Αλλάχ Ακμπάρ.

Αν και ο Κόλα δεν απείλησε άμεσα την παρέλαση, η Λεωφόρος ΜακΛίν είναι ο δρόμος όπου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδήλωση για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου της πόλης, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι να τον συλλάβουν γρήγορα την Παρασκευή, ώστε να μην μπορεί να κάνει κακό στην εκδήλωση.

"Το Yonkers είναι περήφανο που φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις της Νέας Υόρκης για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου και απειλές όπως αυτή δεν θα μας αποτρέψουν από το να γιορτάσουμε τις πολλές συνεισφορές της ιρλανδικής αμερικανικής κοινότητάς μας", έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος του Yonkers, Mike Spano μετά τη σύλληψη.

Ο Κόλα συνελήφθη και κατηγορήθηκε για διακρατική απειλητική επικοινωνία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Ντάμιαν Ουίλιαμς. Σε αρκετές περιπτώσεις, ο Κόλα είχε δημοσιεύσει ανησυχητικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για μια «τζιχάντ» ή «πόλεμο κατά των μη μουσουλμάνων». Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Τα μηνύματα προφανώς συνεχίστηκαν για χρόνια. Το 2021, δημοσίευσε ένα σε έναν επίσημο λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης της αστυνομίας του Yonkers γραμμένο στα αλβανικά που έγραφε: «Θα σας σκοτώσω κοριτσάκια».

Στις 9 Μαρτίου, έστειλε απευθείας μήνυμα στον λογαριασμό της αστυνομίας που έγραφε: Οι πρώτοι άνθρωποι που θα σταυρωθούν θα είναι οι Γιόνκερς. Αλλάχ Ακμπάρ».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου