Αλβανική εκλογική επιτροπή: Πρόστιμο σε όσους υποψηφίους «πλασάρονται» δίπλα από υπουργούς και βουλευτές

Αλβανική εκλογική επιτροπή: Πρόστιμο σε όσους υποψηφίους «πλασάρονται» δίπλα από υπουργούς και βουλευτές

Καθώς η προεκλογική εκστρατεία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει επίσημα, ο επίτροπος των εκλογών Ilirjan Celibashi προειδοποίησε τους δημάρχους και τους υποψηφίους που θα διαγωνιστούν στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου να μην πραγματοποιούν δημόσιες εκδηλώσεις όπως για επενδύσεις και εγκαίνια, παρουσία βουλευτών ή υπουργών, διαφορετικά θα υπάρξει πρόστιμο.

«Αν θέλουν να προβάλουν τα κατορθώματά τους, την επόμενη μέρα ας φορέσουν το μπλουζάκι του πολιτικού κόμματος, χωρίς τη συμμετοχή του προσωπικού και των υπαλλήλων του δήμου.

Στις 6 Μαρτίου είναι και η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των πολιτικών κομμάτων και μέχρι στιγμής 21 πολιτικές οντότητες έχουν καταθέσει αιτήσεις εγγραφής, ενώ οι δημοκρατικοί συνεχίζουν τη μάχη στο Εφετείο, όπου η απόφαση αναμένεται στις 3 Μαρτίου. Ο Celibashi διευκρίνισε ότι το όνομα του προέδρου του σχετικού πολιτικού κόμματος θα αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο όπως ορίζει ο εκλογικός νόμος.

Για την καθυστέρηση στην κατανομή των ετήσιων κονδυλίων για τα πολιτικά κόμματα, ο επικεφαλής της κεντρικής εκλογικής επιτροπής είπε ότι δεν επηρεάστηκε από τη δίκη για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά αποφασίστηκε η διαδικασία να ξεκινήσει μετά τις 31 Μαρτίου, η οποία σηματοδοτεί επίσης την προθεσμία για τα πολιτικά κόμματα να υποβάλουν τις εκθέσεις τους για τα οικονομικά τους για το 2022.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου