Πάνω από 60 οι νεκροί στο ναυάγιο ανοιχτά της Καλαβρίας

Πάνω από 60 οι νεκροί στο ναυάγιο ανοιχτά της Καλαβρίας

Ο προσωρινός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα κοντά στις ακτές της Καλαβρίας είναι εξήντα νεκροί, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

«Η τραγωδία αυτή πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνίες όλης της ΕΕ με τις χώρες αναχώρησης των μεταναστών. Πρέπει να αυξηθούν οι βοήθειες, με την επίγνωση ότι τα χρήματα δεν πρέπει να δίνονται σε δικτάτορες ή σε όποιον δεν τα χρησιμοποιεί υπέρ της ανάπτυξης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Πρέπει να γίνουν συμφωνίες για να σταματήσουν οι αναχωρήσεις, και αυτό δεν προϋποθέτει μόνο έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων των χωρών αυτών. Ελπίζω, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για ένα ιταλικό νάζι», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να ξεπεράσει τους 100.

Όπως διηγήθηκαν οι διασωθέντες στους άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, το πλεούμενο (μήκους είκοσι μέτρων) προσέκρουσε σε βράχια και αμέσως μετά κόπηκε στη μέση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι γιατροί που έσπευσαν στην περιοχή Κρότωνα προκειμένου να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, δήλωσαν ότι μέρος των διασωθέντων φέρει εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματός τους.

Το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από την Σμύρνη πριν από τέσσερις ημέρες, όπως έγινε γνωστό.

Είκοσι δυο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο (έντεκα είναι ανήλικα) και τουλάχιστον ένας βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου