Συρίγος: Δεν θα δοθούν F-16 στην Τουρκία πριν τις τουρκικές εκλογές

Συρίγος: Δεν θα δοθούν F-16 στην Τουρκία πριν τις τουρκικές εκλογές

Στο θέμα των F-16 και στα σενάρια της επόμενης ημέρας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου και υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

«Με τίποτα δεν θα δοθούν τα F-16 στην Τουρκία πριν τις τουρκικές εκλογές», δήλωσε ο κ. Συρίγος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως είπε, «δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, η Αμερική έναντι της Τουρκίας πριν τις τουρκικές εκλογές. Δεν θα θέλει να δώσει ένα δώρο στον Ερντογάν. Οπότε όλα αυτά μαζί αν τα δούμε, η Τουρκία έρχεται και λέει “δέξου με όπως είμαι, με έχεις ανάγκη”. Μπορεί να θέτω βέτο για τη Σουηδία και τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ και να κάνω ότι θέλω στην ευρύτερη περιοχή αλλά με έχεις ανάγκη”. Και έρχεται η Αμερική και λέει “όχι, δε σε έχω ανάγκη”», ανέφερε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

Ο κ. Συρίγος εκτίμησε πάντως πως και μετά τις εκλογές στη γειτονική χώρα θα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για να προχωρήσει το θέμα.

«Το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και κανένας από τη Δύση δεν θέλει να τη σπρώξει έξω από αυτό, ούτε η Τουρκία δεν θέλει να βγει έξω. Άρα οι λύσεις θα βρεθούν εντός του ΝΑΤΟ. Εκεί χρειάζεται από πλευρά δικής μας πλευράς ιδιαίτερη προσοχή, για όσα εξαρτώνται από εμάς. Το αν θα δώσει η Αμερική F-16 ή τι θα δώσει στην Τουρκία δεν είναι κάτι που εξαρτάται από εμάς. Εκεί χρειάζεται ευελιξία και εμείς να είμαστε μπροστά από την Τουρκία από πλευράς ποιότητας», είπε ο κ. Συρίγος .

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου