ΝΑΤΟ: Έχουμε αρκετά στρατεύματα στο Κόσοβο

ΝΑΤΟ: Έχουμε αρκετά στρατεύματα στο Κόσοβο

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι δεν έχει λάβει κανένα επίσημο αίτημα από το Κοσσυφοπέδιο για αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων στην αποστολή του, KFOR. Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε στο Radio Free Europe ότι η KFOR έχει επί του παρόντος τις απαραίτητες ικανότητες για να παρέχει ασφάλεια και ελεύθερη μετακίνηση για όλους τους πολίτες, βάσει της εντολής της.

"Η KFOR παραμένει πλήρως ικανή να εκπληρώσει την αποστολή σύμφωνα με την εντολή των Ηνωμένων Εθνών", δήλωσε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Η θέση αυτή ακολουθεί το κάλεσμα του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, ο οποίος ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αυξήσει τον αριθμό των ειρηνευτικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, μετά τις πρόσφατες εντάσεις με τη Σερβία.

«Μια ουσιαστική αύξηση των στρατιωτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στη χώρα μας θα βελτιώσει την ασφάλεια και την ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο και σε ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Κούρτι στη γερμανική εφημερίδα Die Welt την 1η Ιανουαρίου.

Οι δυνάμεις της ειρηνευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, KFOR, αναπτύχθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο μετά το τέλος του πολέμου το 1999 με στόχο την εγγύηση της ασφάλειας.

Η ειρηνευτική αποστολή του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) έχει επί του παρόντος 3.735 στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο, προερχόμενοι από 27 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν αποτελούν πλέον μέρος της KFOR, τα οποία έχουν κληθεί να επιστρέψουν στη χώρα τους λόγω του πολέμου που ξεκίνησε η Ρωσία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου