Το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποδέχεται τη μήνυση κατά της επένδυσης στο Βουθρωτό

Το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποδέχεται τη μήνυση κατά της επένδυσης στο Βουθρωτό

Το Συνταγματικό Δικαστήριο συμφώνησε να εξετάσει την αγωγή για το Βουθρωτό. Την είδηση ανακοίνωσε η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ίνα Ζούπα.

«Η χρονιά ξεκινά καλά με καλά νέα για το Βουθρωτό. Η αγωγή γίνεται δεκτή από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο καλεί όλα τα μέρη να υποβάλουν επιχειρήματα και αποδεικτικά στοιχεία έως τις 27 Ιανουαρίου 2023.

Τότε θα γίνει δημόσια ακρόαση! Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα δικαιώσει το όνομα και τη θέση του», γράφει η Ζούπα σε ανάρτησή της στο «Facebook».

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στον νόμο «Περί έγκρισης συμφωνίας διαχείρισης υποπεριοχών πολιτιστικής κληρονομιάς και πολιτιστικού τοπίου, τμήματος του Εθνικού Πάρκου Βουθρωτού, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ιδρύματος Διαχείρισης Βουθρωτού».

Η Ζούπα χαρακτήρισε τον νόμο αντισυνταγματικό επειδή έρχεται σε αντίθεση με τη Σύμβαση των Παρισίων του 1972. Τονίζει ότι ο νόμος χωρίζει τη διαχείριση του πάρκου σε δύο μέρη. Αυτό είναι αντίθετο με τους ορισμούς της UNESCO για τη διαχείριση στο σύνολό της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου