Απτόητος ο Τούρκος Υπ. Άμυνας με νέες προκλητικές δηλώσεις

Απτόητος ο Τούρκος Υπ. Άμυνας με νέες προκλητικές δηλώσεις

Στις απειλές κατά της Αθήνας επιμένει η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ -μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου– να επαναφέρει το «casus belli».

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων. Αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε η σχετική εργασία στη Βουλή, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι, να γίνει κατανοητό καλά» ανέφερε σε δηλώσεις του. Όπως τόνισε, «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό το ζήτημα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα».

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε για ακόμα μία φορά την Ελλάδα ότι «προκαλεί». «Στο Αιγαίο υπάρχουν περίπου 3.000 νησιά που ανήκουν στην Ελλάδα. Βέβαια δεν ανήκουν όλα στην Ελλάδα, υπάρχουν τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας. Τα νησιά που τους ανήκουν – και βρίσκονται κάτω απο τη μύτη μας – τα επισκέπτονται Ελληνες υπουργοί, αξιωματούχοι, στρατηγοί και ναύαρχοι. Πραγματοποιούν απογειώσεις και προσγειώσεις. Όλα αυτά δεν είναι προκλήσεις;», ανέφερε.

Συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική, ο Χ. Ακάρ τόνισε: «Λέμε πως τα νησιά μέσω των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με έναν όρο, αυτόν της αποστρατιωτικοποίησής τους. Εσείς (οι Έλληνες) δεν ακουτε αυτά που λέμε και στρατιωτικοποιείτε τα νησιά. Αυτό πώς να μην το εκλάβει η Τουρκία ως ρίσκο, κίνδυνο και απειλή; Θα αναγκαστούμε να λάβουμε τα μέτρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Κρήτης, ενώ έθεσε και πάλι ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών τα οποία είναι στρατιωτικοποιημένα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου