Με προηγμένα drones εφοδιάζει η Τουρκία την Αλβανία

Με προηγμένα drones εφοδιάζει η Τουρκία την Αλβανία

Η Αλβανία υπέγραψε τη συμφωνία για την αγορά των drones «Bayraktar» και θα έχει αρχικά διαθέσιμα 3 από αυτά. Σύμφωνα με τον Έντι Ράμα, τα αεροπλάνα, τα οποία λειτουργούν χωρίς πιλότους, είναι απαραίτητα όχι μόνο σε περιόδους πολέμου, αλλά και σε συνθήκες ειρήνης, στην παρακολούθηση της επικράτειας.

«Τα τρία drones που θα έρθουν πρώτα θα είναι οπλισμένα και έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο, παντού και πάντα, και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ, αλλά δεν ζούμε σε πολύ ασφαλείς περιόδους», είπε ο Ράμα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, ο στόλος των drones θα έχει και μια σειρά από άλλες λειτουργίες.

«Τα drones θα μας βοηθήσουν να παρακολουθήσουμε την κυκλοφορία, θα μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε τους καταζητούμενους, έτσι θα υπηρετήσουν επίσης την αστυνομία και θα παρακολουθήσουν πλήρως την περιοχή και θα συμβάλλουν ακόμη και στην καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών, στην παρακολούθηση των πυρκαγιών και των δασών, την καταπολέμηση των παράνομων κατασκευών, και την αξιοποίηση ακινήτων», είπε.

Ο Ράμα ευχαρίστησε με ιδιαίτερο τρόπο τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας. Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Bayraktar Technology» είπε ότι η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αγορά drones, αλλά και την εκπαίδευση των εργαζομένων.

«Εμείς ως «Bajraktar» θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αξιοποιήσετε το καλύτερο από αυτήν την τεχνολογία, την πιο προηγμένη στο είδος της. Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε αυτά τα συστήματα όσο πιο ενημερωμένα γίνεται. Αυτές οι τεχνολογίες είναι αποδεδειγμένα περιουσιακά στοιχεία που είναι πραγματικά σημαντικά και δεν είναι εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περιόδους πολέμου, αλλά και σε περιόδους ειρήνης», δήλωσε ο Lütfü Haluk Bayraktar, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Bayraktar Technology».

Ο υπουργός Άμυνας Niko Peleshi είπε ότι η χρήση αυτών των μέσων θα αυξήσει ποιοτικά τις ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και των δομών έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της επικράτειας και την πρόληψη παράνομων φαινομένων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου