Έντονες βροχοπτώσεις πλημμυρίζουν εκ νέου μεγάλες εκτάσεις στην Αλβανία

Έντονες βροχοπτώσεις πλημμυρίζουν εκ νέου μεγάλες εκτάσεις στην Αλβανία

Στον δήμο Σκόδρας, η πλημμυρισμένη έκταση φτάνει τα 3270 εκτάρια. Οι βροχοπτώσεις αυτού του Σαββατοκύριακου έχουν δημιουργήσει νέα προβλήματα, αυξάνοντας τις εκτάσεις κάτω από το νερό κατά άλλα 250 εκτάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Δήμος Σκόδρας, υπάρχουν 155 μάντρες κατοικιών και στάβλοι με νερό, ενώ σε άλλα 2 στο χωριά έχει πλημμυρίσει και έχει εισβάλει και στα δωμάτια.

Οι βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στις υποδομές, στον δρόμο Ομπότι, τον οποίο μπορούν να περάσουν μόνο ψηλά αυτοκίνητα, στον δρόμο Darragjat-Shirq και στους σωλήνες ύδρευσης που είναι εκτός λειτουργίας.

Δυνάμεις έκτακτης ανάγκης επιχειρούν στην περιοχή, παρόλο που οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες δύο ημέρες.

Φέτος τον Δεκέμβριο, σε 6 ανοιχτούς πλειστηριασμούς, η KESH έχει ωφεληθεί 19 εκατ. ευρώ, ενώ στις προσπάθειές της για ανταλλαγή ενέργειας για την περίοδο του καλοκαιριού 2023, δεν έχει βρει ξένους ενεργειακούς φορείς.

Όμως, παρόλο που η κρίση στον κλάδο φαίνεται να έχει περάσει αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση καλεί τους συνδρομητές να κάνουν οικονομία, καθώς οι πρώτοι μήνες του επόμενου έτους θα είναι ξηροί και οι ανάγκες κατανάλωσης θα αυξηθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου