Παρέμβαση Δένδια για τις δηλώσεις Ερντογάν περί πυραυλικής επίθεσης κατά της Ελλάδας

Παρέμβαση Δένδια για τις δηλώσεις 
Ερντογάν περί  πυραυλικής επίθεσης κατά της Ελλάδας

Η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου».

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Eίναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, από σύμμαχο χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Ατλαντική Συμμαχία» διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) ο υπουργός Εξωτερικών. Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή σημείωσε «όπως είναι γνωστό διεξάγεται αυτή τη στιγμή μία έρευνα για σοβαρά αδικήματα. Πρέπει όλοι να το σεβαστούμε.

Kύρια θέματα συζήτησης στο ΣΕΥ είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στο Ιράν.

Των εργασιών του ΣΕΥ θα προηγηθεί Υπουργική Σύνοδος για την Ανατολική Εταιρική Σχέση (ΑΕΣ) όπου αναμένεται να συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και οι ομόλογοί τους των πέντε χωρών (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία) από τις έξι της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Τα θέματα προς συζήτηση της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (όπου στην αρχή της συζήτησης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, D. Kuleba) και η κατάσταση στο Ιράν.

Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις», οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση στη Μολδαβία και τις χώρες της Νότιας Γειτονίας, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε διεθνές επίπεδο, τον Μηχανισμό European Peace Facility, την κατάσταση στην Τυνησία, τη στρατηγική Global Gateway, κ.α.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου